Απαλλάχθηκε καθηγήτρια Πανεπιστημίου που πλαστογραφούσε συνταγές λόγω εθισμού
Ο «εφιάλτης» των παιδικών χρόνων που έζησε η καθηγήτρια Πανεπιστημίου η οποία κάθισε στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία, φαίνεται πως την ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Ο εθισμός την οδήγησε στη φυλακή
Μία γυναίκα με οικονομική επιφάνεια που πολλοί θα ζήλευαν. Γόνος εύπορης οικογένειας, με περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία που έμοιαζε να τα έχει όλα. Κάτω όμως από αυτήν επίπλαστη εικόνα κρυβόταν ο βασανιστικός εθισμός της στα υπνωτικά χάπια που δεν άργησε να της διαλύσει τη ζωή, οδηγώντας ακόμη και στη φυλακή.
Κάθειρξη 10 ετών, πρωτοδίκως
Καταδικασμένη πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξη, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου βρέθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης για την τεράστια ποσότητα φαρμάκων που είχε βρεθεί στην κατοχή της με πλαστογραφημένες συνταγές, πολλές από τις οποίες ήταν γραμμένες σε ανύπαρκτα ονόματα. Για εννέα περίπου χρόνια, είχε καταφέρει να προμηθεύεται υπνωτικά χάπια με αυτόν τον τρόπο.
«Χρειαζόμουν 6 εξάρια υπνωτικά χάπια για να κοιμηθώ»
Από το 2001 έως το 2009, η γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη στα υπνωτικά χάπια, εξαρτημένη, ανήμπορη να τα σταματήσει. «Χρειαζόμουν 6 εξάρια υπνωτικά χάπια για να κοιμηθώ, ακόμη κι όταν ήμουν στη φυλακή », είπε η ίδια στους δικαστές, αναφερόμενη στα χρόνια που πέρασε στις φυλακές της Θήβας, έως ότου αποφυλακιστεί το 2015.
Η γυναίκα, απολογούμενη στο δικαστήριο, άνοιξε για πρώτη φορά την ψυχή της μιλώντας για όσα πέρασε για να καταλήξει στο σημείο της απόλυτης εξάρτησης από τα υπνωτικά χάπια. Ήταν το «καταφύγιο» της αφού δεν εμπιστευόταν κανέναν για να εκμυστηρευτεί όσα τη βασάνιζαν.
Η βία του στρατιωτικού πατέρα
Αιτία, σύμφωνα με την αφήγηση της γυναίκας στους δικαστές, ήταν ο στρατιωτικός πατέρας της και η βία που ασκούσε στην οικογένειά της.
«Ο πατέρας μου, την σφαλιάρα την είχε ψωμοτύρι. Χτυπούσε την μητέρα μου και εγώ έκανα τον διαιτητή. Έμπαινα μπροστά. Μία φορά έδεσε το κεφάλι της με ένα ύφασμα και την χτυπούσε στον τοίχο. Αυτό δεν μπόρεσα να το ξεπεράσω. Δεν ήθελα να υπάρχω. Πήγα σε ψυχαναλύτρια από την οποία ζήτησα βοήθεια και μου έδωσε φάρμακα. Στην αρχή παίρνεις 2, μετά 5. Μετά 15. Τόσα χρειαζόμουν κάθε μέρα. Τα έκρυβα παντού για να είμαι σίγουρη ότι θα έχω πάντα. Ότι δε θα ξεμείνω. Δεν έκρυβα τα υπνωτικά μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και στο γραφείο μου».
Η πανεπιστημιακός μίλησε για τις ατέλειωτες ώρες που έμενε ξάγρυπνη μέχρι να αναγκαστεί να καταφύγει και πάλι στα υπνωτικά χάπια. «Εάν εθιστείς, έχεις ανάγκη για όλο και περισσότερα. Ποτέ δε σκέφτηκα να δώσω φάρμακα αλλού. Έκανα να κοιμηθώ 90-100 ώρες. Τα είχα ανάγκη» ανέφερε.
«Φοβόταν μην ξεμείνει από υπνωτικά χάπια»
Ο θάνατος των γονιών της, «βύθισε» ακόμη περισσότερο στην εξάρτηση από τα υπνωτικά χάπια τη γυναίκα, όπως κατέθεσε δικηγόρος που ανήκε στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. Η καθηγήτρια , έμεινε μόνη και “χάθηκε” στον κόσμο της, εξήγησε. «Φοβόταν ότι θα μείνει χωρίς φάρμακα και ήθελε να τα έχει μαζί της» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει πλαστογραφήσει τις συνταγές με δόλιο σκοπό ή για οικονομικό κέρδος.
Η απαλλαγή
Οι δικαστές πάντως «έσκυψαν» με ανθρωπιά πάνω από την γυναίκα, και όπως αναφέρει το thebest.gr , τελικά την απάλλαξαν καθώς δέχθηκαν ότι η ποσότητα των φαρμάκων που βρέθηκε στην κατοχή της, ήταν για ίδια χρήση.
Σήμερα, η πανεπιστημιακός βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση ενώ λαμβάνει αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό και Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
«Είναι ευχάριστο να παλεύεις και να επανέρχεσαι», είπε η ίδια, απευθυνόμενη στους δικαστές, κλείνοντας την απολογία της.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr