Από την αίθουσα του δικαστηρίου στον Ψυχίατρο! «Πόλεμος» γονιών για την επιμέλεια των παιδιών
Δέκα χρόνια κοινής ζωής κατέληξαν στα δικαστήρια, με απίστευτες κατηγορίες για άσκηση σωματικής βίας και χρήση ναρκωτικών ουσιών! Ο λόγος για ένα ζευγάρι, γονείς δίδυμων κοριτσιών, ηλικίας σήμερα δέκα ετών.Το ζευγάρι έζησε μαζί αρμονικά μέχρι το 2016, έχοντας ανεβεί τα σκαλιά της Εκκλησίας το 2007. Ένα χρόνο μετά τον γάμο τους απέκτησαν τις δίδυμες κόρες […]
Δέκα χρόνια κοινής ζωής κατέληξαν στα δικαστήρια, με απίστευτες κατηγορίες για άσκηση σωματικής βίας και χρήση ναρκωτικών ουσιών!
Ο λόγος για ένα ζευγάρι, γονείς δίδυμων κοριτσιών, ηλικίας σήμερα δέκα ετών.Το ζευγάρι έζησε μαζί αρμονικά μέχρι το 2016, έχοντας ανεβεί τα σκαλιά της Εκκλησίας το 2007. Ένα χρόνο μετά τον γάμο τους απέκτησαν τις δίδυμες κόρες τους.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, της μητέρας των κοριτσιών τα προβλήματα στον γάμο τους άρχισαν το 2016. Τότε, εκείνη μετά από εννέα χρόνια έγγαμης συμβίωσης και δύο παιδιά ισχυρίζεται πως ο σύζυγος της έκανε χρήση κοκαΐνης.
Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ανακάλυψε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2016 ότι ο σύζυγος της έκανε ενδορρινικής χρήση κοκαΐνης και έκτοτε με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα.
Μάλιστα, υποστήριξε πως ο εν διαστάσει σύζυγος της, είχε στις αρχές του Μαρτίου του έτους 2017 έντονες ρινορραγίες και ενοχλήσεις στη μύτη, για τις οποίες χρησιμοποιούσε «πάκους χαρτιών» και ορό για να ανακουφίζεται. Η συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά τους ισχυρισμούς της, είχε ως αποτέλεσμα, ο πατέρας των παιδιών της, να έχει και αϋπνίες, εφίδρωση, επιθετική συμπεριφορά, αδικαιολόγητες εκρήξεις θυμού, ενώπιον και των δίδυμων κοριτσιών, γεγονός είχε αρνητική επίδραση στη ψυχοσωματική τους ισορροπία.
Τι λέει η οικιακή βοηθός
Τους ισχυρισμούς της γυναίκας επιβεβαίωσε και η οικιακή βοηθός, η οποία περιέγραψε την αλλαγή στην συμπεριφορά του πρώην αφεντικού της, την οποία προσδιόρισε χρονικά από τον Μάρτιο του 2017. Μάλιστα, περιέγραψε το πρώην αφεντικό της είχε υβριστική συμπεριφορά και εκρήξεις θυμού απέναντι στη σύζυγο ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο περιστατικό που ήταν μπροστά και το ένα εκ των δύο κοριτσιών. Μάλιστα η οικιακή βοηθός υποστήριξε πως έβρισκε το αφεντικό της κάποιες φορές, πρωινές ώρες, στον καναπέ να κοιμάται, ενώ συνήθιζε στο παρελθόν τις ίδιες ώρες να βρίσκεται στην εργασία του, και να έχει δίπλα του ένα σωρό χαρτομάντιλα με εμφανή σημάδια ρινορραγίας.
Τι υποστηρίζει ο πατέρας
Από την πλευρά, ο πατέρας των κοριτσιών, που διεκδικεί περισσότερες ώρες και ημέρες επικοινωνίας μαζί τους, αρνείται οποιαδήποτε χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια του γάμου του και ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του, εκτοξεύει αυτες τις κατηγορίες σε βάρος του για να δημιουργήσει πρόσχωμα και να περιορίσει την επικοινωνία του με τις κόρες τους. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η εν διαστάσει σύζυγος του, δεν επιθυμεί να διανυκτερεύουν τα κορίτσια στο σπίτι του αλλά και να κάνουν διακοπές μαζί του στις γιορτές και το καλοκαίρι. Ωστόσο, ο φίλος του, που κατέθεσε υπέρ του στο Δικαστήριο δεν απέκλεισε τη χρήση ή εξάρτηση του από ναρκωτικές ουσίες. Κι αυτό επειδή όπως ανέφερε δεν τον έχει δει να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς όμως να έχει καθημερινή επαφή μαζί του, εφόσον οι συναντήσεις τους περιορίζονται σε μία ή δύο φορές το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως τα δίδυμα κορίτσια από τότε που χώρισαν οι γονείς τους ουδέποτε έχουν διανυκτερεύσει στο σπίτι τους.
Τι αποφάσισε το Δικαστήριο
Λόγω των εντελώς αντίθετων ισχυρισμών του πρώην ζευγαριού το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κατέληξε με την υπ´ αριθμον 3129/2018 απόφαση του πως σε περίπτωση χρήσης ή εξάρτησης του πατέρα από ναρκωτικές ουσίες «τίθεται ζήτημα ως προς την καταλληλότητα του σχετικά με την υπεύθυνη και προσήκουσα, προς το συμφέρον των τέκνων του, άσκηση και σε ποια έκταση του δικαιώματος της επικοινωνίας με αυτά».
Για να λύσει λοιπόν τον «γόρδιο δεσμό» το Δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει τη έκδοση απόφασης και να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ψυχιατρικής στον πατέρα για την εξακρίβωση της χρήσης ή μη ναρκωτικών ουσιών ή της εξάρτησης του από αυτές και σε περίπτωση διαπίστωσης από το πραγματογνώμονα χρήσης ή εξάρτησης από ναρκωτική ουσία, την επίδραση της στην ικανότητα του να ασκήσει το δικαίωμα της επικοινωνίας με τις κόρες του, προς το συμφέρον τους και χωρίς οποιοδήποτε κίνδυνο για την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.
Παράλληλα, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της μητέρας για εξέταση από παιδοψυχολόγο των δίδυμων εφόσον όπως αναφέρεται στην απόφαση δεν έχουν πληροφορηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα του πατέρα τους με τα ναρκωτικά και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν οποιοδήποτε ψυχικό ή ψυχολογικό πρόβλημα, λόγω βιώματος από την πιθανή χρήση ναρκωτικών ουσιών μπροστά τους. Την ίδια στιγμή, το Δικαστήριο επισημαίνει πως δεν αποδείχθηκε οποιοδήποτε ψυχικό ή ψυχολογικό πρόβλημα των παιδιών λόγω της επικοινωνίας τους μεν τον πατέρα τους.
Οικιακή βοηθός, επιμέλεια παιδιών, διαζύγιο, πατέρας, χρήστης ναρκωτικών, σωματική βία, λεκτική βία, Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, γονείς, δίδυμα κορίτσια, ναρκωτικά, κοκαΐνη,
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr