Απόφασεις κόντρα στο ΣτΕ: Υποχρεώνουν δήμους να επιστρέψουν κομμένα δώρα και επιδόματα
Πληθαίνουν οι αποφάσεις των περιφερειακών δικαστηρίων της χώρας, που δικαιώνουν εργαζόμενους για τα … χαμένα, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα λόγω της σκληρής Μνημονιακής πολιτικής. Σε αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας του Καλοκαιριού, το Πρωτοδικείο της Χαλκιδικής (δίκασε ως Εφετείο) επικύρωσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αρναίας, που δικαίωσε τους εργαζόμενους στο […]
Πληθαίνουν οι αποφάσεις των περιφερειακών δικαστηρίων της χώρας, που δικαιώνουν εργαζόμενους για τα … χαμένα, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα λόγω της σκληρής Μνημονιακής πολιτικής.
Σε αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας του Καλοκαιριού, το Πρωτοδικείο της Χαλκιδικής (δίκασε ως Εφετείο) επικύρωσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αρναίας, που δικαίωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, για τα κομμένα επιδόματα αδείας και δώρων. Πρόκειται για εργαζόμενους ΝΠΔΔ, όπου το Πρωτοδικείο απέρριψε την έφεση του εν λόγω Δήμου, ο οποίος υποχρεώνεται να καταβάλει 2.250 ευρώ, σε έκαστο εκ των 27 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου του ΝΠΔΔ του Δήμου,. Οι προσφεύγοντες εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα κομμένα λόγω μνημονιακής δέσμευσης, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, για τα έτη 2015, 2016 και μέρος του 2017.
Ο δικηγόρος των εργαζομένων Γιώργος Τσιώλης, δήλωσε στο epoli.gr ότι «Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής το οποίο δίκασε ως Εφετείο, μία έφεση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, κατά αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αρναίας Χαλκιδικής.
Η σπουδαιότητα αυτής της αποφάσεως του Εφετείου έγκειται στο γεγονός ότι, δημοσιεύτηκε μετά τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκρινε συνταγματική την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας, στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η απόφαση είναι αντίθετη της αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και από τις λίγες εφετειακές αποφάσεις, από το Καλοκαίρι και μετά. Τελικά, η αντίθεση αυτή των αποφάσεων μεταξύ του ΣτΕ και των πολιτικών Δικαστηρίων – όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – μπορεί να λυθεί μόνο αν επιληφθεί ο Άρειος Πάγος, που είναι αρμόδιος για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα» κατέληξε ο δικηγόρος.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr