Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

H απόφαση για «σφράγισμα» των οίκων ανοχής βγάζει στο δρόμο την πορνεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H απόφαση για «σφράγισμα» των οίκων ανοχής βγάζει στο δρόμο την πορνεία

Η απόφαση να μην «παγώσει» έστω και προσωρινά το λουκέτο που έβαλε η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου Κρήτης στους οίκους ανοχής της πόλης, προκαλεί κραυγές διαμαρτυρίας από τις ιερόδουλες οι οποίες εργάζονται νόμιμα σ’ αυτούς και τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι στο… πεζοδρόμιο.

Η απόρριψη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου του αιτήματος για την προσωρινή αναστολή του σφραγίσματος των οίκων ανοχής, φέρνει τις νόμιμα εκδιδόμενες γυναίκες σε αδιέξοδο αλλά και ολόκληρη την πόλη σε …περιπέτειες λόγω των κινδύνων που ενδεχομένως εγκυμονεί ο ανεξέλεγκτος αγοραίος έρωτας στους δρόμους. Η προσφυγή των τεσσάρων οίκων ανοχής που είχαν μείνει τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο για να «μπλοκάρουν» το κλείσιμό τους, δεν συνάντησε …ευήκοα ώτα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο που απέρριψε το αίτημά τους.

Φόβοι για αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Σύμφωνα με το neakriti.gr , οι ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής αλλά και οι ιερόδουλες υποστηρίζουν ότι το «λουκέτο» θα έχει ως συνέπεια να βγει η πορνεία στους δρόμους χωρίς κανέναν έλεγχο, εκτιμώντας ότι «θα πολλαπλασιαστούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» Το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό και για το διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Καμπάνη ο οποίος τονίζει ότι «με το κλείσιμο των οίκων ανοχής θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού δε θα υπάρχει καμία ασφάλεια στους πολίτες που θα αναζητήσουν τον αγοραίο έρωτα». Περίπου 15 ιερόδουλες εργάζονταν στους οίκους ανοχής της πόλης του Ηρακλείου οι οποίες παρακολουθούνταν κάθε εβδομάδα από γιατρούς. Τώρα όμως, σύμφωνα με μία από τις ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής, η πορνεία δεν θα υπόκειται σε κανέναν ιατρικό έλεγχο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Το Ηράκλειο έχει ανάγκη τους οίκους ανοχής»

«Θα αρχίσει η πορνεία να βγαίνει στους δρόμους, ενώ το Ηράκλειο θα… γεμίσει από αρρώστιες. Εμείς ελεγχόμαστε ανά πάσα στιγμή από την Αστυνομία, από το ΠΑΓΝΗ και από την Υγειονομική Υπηρεσία. Τώρα που έκλεισαν οι οίκοι ανοχής, τι θα γίνει στο Ηράκλειο με τους 18άρηδες και όχι μόνο, που επισκέπτονταν τους οίκους μας; Το Ηράκλειο έχει ανάγκη τους οίκους ανοχής. Δεν μπορούν να το καταλάβουν; Δεν υπάρχουν καταγγελίες από γείτονες, δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε. Από την πλευρά μας θα κάνουμε έφεση στην επίμαχη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ωστόσο, κάποιοι οίκοι ανοχής που είχαν κλείσει άνοιξαν και πάλι. Υπάρχουν ανάγκες», τονίζει η ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής.

Αυστηρότερες οι άδειες

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των οίκων ανοχής το οποίο έγινε αυστηρότερο, οδήγησε το Δήμο Ηρακλείου, να προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των οίκων ανοχής, μέσα στην πόλη. «Στόχος μας δεν ήταν να κλείσουν οι οίκοι ανοχής, δεν ήταν αυτή η πολιτική μας βούληση. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή το νέο νομοθετικό πλαίσιο ήταν πολύ αυστηρό, σαν Δημοτική Αρχή προτείναμε κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου μας υποχρεώνει να ακολουθήσουμε το νόμο», τονίζει ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός.

«Και τώρα πως θα ζήσω;»

Για τις ιερόδουλες όμως τώρα ξεκινά ένας ακόμη πιο δύσκολος αγώνας επιβίωσης. «Είναι άδικο να κλείσουν οι οίκοι ανοχής. Υπάρχουν κοπέλες που συντηρούν οικογένειες από αυτή τη δουλειά. Και εγώ μεγαλώνω τον γιο μου, 7 χρονών, και βοηθώ οικονομικά τον πατέρα μου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στη Ρουμανία», υπογράμμισε μία από τις αλλοδαπές εργαζόμενες στους οίκους ανοχής που έκλεισαν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ