Λαμία: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών στον 57χρονο που εμβόλισε μηχανή αστυνομικών
Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν κάνουν λόγο και για αντίσταση κατά τη σύλληψη, ενώ ο 57χρονος κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας άσκοπη βία και τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο και στο σώμα.
![Λαμία: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών στον 57χρονο που εμβόλισε μηχανή αστυνομικών](https://www.dikastiko.gr/wp-content/uploads/2024/05/dikastirio.jpg)
Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετη αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, ο 57χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης καθώς άσκησε βία κατά των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον ελέγξουν και εμβόλισε τη μηχανή τους.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων, εξύβριση του ενός αστυνομικού (αρχικά ήταν κατά συρροή) και πρόκληση εντελώς ελαφράς σωματικής βλάβης, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας προσπάθησε να ελέγξει τον 57χρονο, καθώς φαινόταν να μη κρατάει σταθερή πορεία και ίσως ήταν μεθυσμένος. Όταν αρνήθηκε να περιμένει περιπολικό για έλεγχο, η Δημοτική Αστυνομία τον ακολούθησε ζητώντας συνδρομή και από τη ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο και τον ακινητοποίησαν στην οδό Σκοπέλου στην συνοικία της Αμφιθέας.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος διενήργησε οπισθοπορεία παρασύροντας τη μηχανή, ενώ ο ίδιος ενώπιον και του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι απλά δεν είχε δέσει καλά το χειρόφρενο και κύλησε προς τους αστυνομικούς χωρίς να τους χτυπήσει.
Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν κάνουν λόγο και για αντίσταση κατά τη σύλληψη, ενώ ο 57χρονος κατέθεσε ότι του επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας άσκοπη βία και τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο και στο σώμα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 57χρονου, Κώστα Καραγκούνη θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για κατάχρηση εξουσίας από μέρους των αστυνομικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκάλα Λακωνίας: Εντοπίστηκε σορός άνδρα μετά από κατάσβεση φωτιάς σε εγκαταλελειμμένο κτήριο Γιάννης Καρούζος: Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού Μεταξάς Αντώνης: Silete juristae in munere vestro-Σκέψεις με αφορμή τις αποφάσεις ΟλΣτΕ 1639/2024 και 1641/2024 Ώρα απολογίας για τον Νίκο Ρωμανό: Αρνείται τις κατηγορίες για εμπλοκή στην έκρηξη στους ΑμπελόκηπουςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr