ΜΟΔ Πειραιά: Ισόβια στον 62χρονο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 12χρονης Ζενέιντα
Δεν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 16 ετών φυλάκιση στον 60χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 12χρονης Ζενέιντα τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Πειραιά.
Η έφεσή του απορρίφθηκε καθώς δεν του χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα παραμείνει στη φυλακή.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος, αφού αποπλάνησε τη Ζενέιντα και επιχείρησε να τη βιάσει, την κυνήγησε στις σκάλες τους σπιτιού της και την έκαψε ζωντανή, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μανία του:
«Αφού επιχείρησε να έρθει σε ακούσια συνουσία με την ανήλικη, τέλεσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, ωστόσο, προ της σθεναράς αντίστασής της προς προάσπιση της γενετήσιας ελευθερίας της και απόπειρας διαφυγής της μέσω του κλιμακοστασίου της οικίας της, περιέλουσε αυτή, προκειμένου να συγκαλύψει τυχόν ενοχοποιητικά γι’ αυτόν στοιχεία που υπήρχαν επί του σώματός της από την προηγούμενη εγκληματική του ενέργεια, με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια προκάλεσε την ανάφλεξη του υγρού με τη χρήση αναπτήρα».
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 η 12χρονη Ζενέιντα βρέθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα σε ποσοστό 80% στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά της. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου κατέληξε έπειτα από 13 ημέρες μάχης για τη ζωή της.
Αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε αυτοκτονία, καθώς στο σπίτι της βρέθηκε ένα σημείωμα. Ωστόσο, έπειτα από ενδελεχή έρευνα των αρχών, αποκαλύφθηκε πως είχε περιλουστεί με εύφλεκτο υγρό (νέφτι) και είχε πυρποληθεί με αναπτήρα.
Οι καταθέσεις του παππού της κρίθηκαν αντιφατικές, ενώ ήταν ο τελευταίος που την είχε δει ζωντανή πριν το τραγικό συμβάν. Παρά τις υποψίες, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε αρχικά ως υπόθεση αγνώστου δράστη, καθώς ο παππούς απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Η υπόθεση ανασύρθηκε χρόνια αργότερα, έπειτα από αίτημα των γονέων της Ζενέιντα για συμπληρωματική διερεύνηση.
Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της έρευνας, όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή ενός γείτονα της οικογένειας σε υπόθεση κατ’ εξακολούθηση βιασμού ανήλικης, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 14 χρόνια κάθειρξη.
Έτσι η δικογραφία βγήκε από το συρτάρι και έγιναν νέες ανακριτικές πράξεις, επικεντρωμένες πλέον στην ανακάλυψη της ποινικής εμπλοκής του γείτονα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε τελικά ποινική δίωξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Η επιληπτική κρίση και η πτώση πριν την προπόνηση “Ναι” στο αίτημα δικαστικών λειτουργών από το υπουργείο Άμυνας για συνυπηρέτηση με τους στρατιωτικούς συζύγους τους Μισθοδικείο: Η δικαστική μάχη για τα δώρα στο Δημόσιο – Οι δικαστές “σέρνουν” το χορό των διεκδικήσεων για όλους Τραγωδία στην Κοζάνη: Κάηκε 86χρονος όταν έβαλε φωτιά σε χόρταΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr