Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας

Η ιστορία της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία μπήκε φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να προσληφθεί και να μπορέσει έτσι να ζήσει την οικογένεια της, προβλημάτισε, συγκίνησε και εξόργισε την κοινή γνώμη. Σήμερα, η υπόθεση της φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. […]

NEWSROOM
Στον Άρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας

Η ιστορία της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία μπήκε φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να προσληφθεί και να μπορέσει έτσι να ζήσει την οικογένεια της, προβλημάτισε, συγκίνησε και εξόργισε την κοινή γνώμη.

Σήμερα, η υπόθεση της φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλείται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό», χαράσσοντας νομολογία όσον αφορά τον απαρχαιωμένο κατά νομικούς και δικαστικούς κύκλους νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι ο επίμαχος νόμος πρέπει να αλλάξει. Άλλωστε, η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα έχει έτοιμη την πρότασή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, που ζητεί να κατέβουν τα όρια ποινής.

Μέχρι τότε ωστόσο, καθημερινά, ενώπιον των δικαστηρίων, κατηγορούμενοι μπλέκονται στα «γρανάζια»του, αντιμετωπίζοντας από ποινή κάθειρξης δέκα ετών (εφόσον αναγνωριστούν ελαφρυντικά) μέχρι και την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, πολλές φορές μάλιστα, για υποθέσεις που βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία, με τα εξοντωτικά όρια ποινής που προβλέπει ο νόμος 1608/50.

Στη περίπτωση της 53χρόνης καθαρίστριας από τον Βόλο, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε στη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή, αυτή των δέκα ετών. Ωστόσο, αυτό, δυστυχώς, της στέρησε την ελευθερία της.

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση της 53χρονης καθαρίστριας, το ζήτημα φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 53χρονη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Η κυρία Τσιαντάκη, μιλώντας στο protothema.gr, εξέφρασε την αγωνία της για την επικείμενη κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τονίζοντας «έχω μεγάλη αγωνία για τις 6 Φλεβάρη, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για εμένα όλο αυτό και θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω και πάλι στη δουλειά μου. Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να πηγαίνω να καθαρίζω κάποια σπίτια αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για μένα και την οικογένειά μου, οικονομικά».

Πλέον, το ζήτημα τίθεται στα χέρια των Αρεοαγιτών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν μία δίκαιη λύση στην υπόθεση της 53χρονης αλλά κι όλων των άλλων με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr