Νίκος Ελευθερόγλου: Τελικά για τους σκαφάτους υπάρχει άλλη δικαιοσύνη;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη μας εξέπληξε και όχι θετικά. Φαίνεται ότι λειτουργεί διαφορετικά όταν έχει απέναντί της σκαφάτους ή από τα να έχει φτωχοδιάβολους ή κοινούς θνητούς. Θυμάμαι ακόμη την τραγωδία στην Αίγινα τον Αύγουστο του 2016 που στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους και στην οποία όπως και τώρα ο χειριστής […]
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη μας εξέπληξε και όχι θετικά. Φαίνεται ότι λειτουργεί διαφορετικά όταν έχει απέναντί της σκαφάτους ή από τα να έχει φτωχοδιάβολους ή κοινούς θνητούς. Θυμάμαι ακόμη την τραγωδία στην Αίγινα τον Αύγουστο του 2016 που στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους και στην οποία όπως και τώρα ο χειριστής (μακαρίτης πλέον) είχε… εξαφανιστεί και εντοπιστεί σε συγγενικό του σπίτι.
Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου*
Από την σφοδρή σύγκρουση τότε έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του, καθώς και ένας άνδρας 40 – 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.
Ο άνθρωπος αυτός αν και 77 χρόνων είχε προφυλακιστεί για 11 μήνες και έπειτα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος για λόγους υγείας. Ο Γάλλος όμως φαίνεται ότι είναι μεσίτης υπεράνω. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι για γέλια. Διότι δεν μπορεί να σκοτώνεις δυο ανθρώπους, να χαροπαλεύει ένας ακόμη, να εξαφανίζεσαι και να εμφανίζεσαι…καθαρός και ωραίος και ανακριτής και εισαγγελέας, να σε αφήνουν να γυρίζεις σπίτι σου ελεύθερος και ωραίος.
Είναι θλιβερό αν μη τι άλλο να κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή με 25.000 ευρώ εγγύηση ανά θύμα.
Η να τον αφήνει η ελληνική δικαιοσύνη να επιστρέφει στο σπίτι του στο Βέλγιο με μόνη υποχρέωση την εμφάνισή του στην ελληνική προξενική Αρχή, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα! Πως θα εμπεδωθεί το αίσθημα δικαιοσύνης με τέτοιες αποφάσεις; Και γιατί να μην το κάνει αύριο και άλλος σκαφάτος, εάν μπορεί μετά να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτα αφήνοντας πίσω του δάκρυα, πόνο και αίμα.
Πιστεύει κάποιος ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο στη Γαλλία, από Έλληνα θα είχε τέτοια αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη;
Ή αν ο χειριστής ήταν παιδί ενός κατώτερου Θεού, θα ήταν έξω, χωρίς καν την υποχρέωση να παραμείνει αν μη τι άλλο στην Ελλάδα μέχρι να δικαστεί;
Φαίνεται πως για κάποιους αυτά είναι ψιλά γράμματα, μπροστά στο σύνθημα: Ελλάς-Γαλλία… συμμαχία.
*Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας “δημοκρατία”, διευθυντής newsbreak.gr
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr