Πόθεν έσχες: Κι όμως κάποιες φορές και οι δικαστές ψηφίζουν “κατά” του εαυτού τους
Οι δικαστές έχουν δεχτεί πυρά για δεκάδες υποθέσεις, κυρίως για αυτές που αφορούν το χειρισμό υποθέσεων που άπτονται των περιουσιακών τους. Πολλές φορές άδικα, τις περισσότερες δίκαια. Επειδή όμως η κριτική είναι κάτι που μπορεί να είναι δίκαιη μόνον εφόσον αναγνωρίζει «σωστά» και «λάθη» οφείλουμε να αναφέρουμε και αποφάσεις με τις οποίες οι δικαστές πάνε «κόντρα» στον εαυτό τους.
Η εξέλιξη σύμφωνα με την οποία το ΣτΕ απείχε , αφού δεν κρίθηκε ως κατεπείγων ζήτημα, από την έκδοση απόφασης για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία οι δικαστές ζητούσαν το «πάγωμα» της διαδικασίας υποβολής πόθεν έσχες, είναι τέτοια. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε σχετιθκλα με την προσφυγή (κάποιων και όχι όλων) των δικαστικών ενώσεων και εν αναμονή του προσδιορισμού της αίτησης αναστολής, αλλά και της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης τον Μάρτιο του 2018 για τη συνταγματικότητα ή όχι του νέου νόμου για την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες.
Παράλληλα, ουσιαστικά, όπως λένε δικαστικές πήγες, αποτελεί και μια απάντηση στον ισχυρισμό πως οι δικαστές δεν επιθυμούν να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, αφού εφόσον δεν ευδοκίμησε η αίτηση προσωρινής διαταγής (αφού ούτε απορρίφθηκε , ούτε έγινε δεκτή) ήδη τρέχει η προθεσμία υποβολής για όλους. Αν απορριφθεί και η αίτηση αναστολής (την οποία επίσης δεν υπογράφουν όλες οι δικαστικές ενώσεις όπως π.χ. η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων) τότε όλες οι δηλώσεις θα υποβληθούν κανονικά και σε απώτερο χρόνο το ΣτΕ θα αποφανθεί επί της κύριας αίτησης ακύρωσης που θα συζητηθεί τον Μάρτιο.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr