Κωνσταντίνος Χ. Γώγος: Λέμε ΟΧΙ σε μία ακόμα Αποχή

ΟΧΙ στην αποχή σημαίνει ΝΑΙ στην εκδίκαση υποθέσεων, σημαίνει ΝΑΙ στην είσπραξη αμοιβών για τους Δικηγόρους

NEWSROOM
Κωνσταντίνος Χ. Γώγος: Λέμε ΟΧΙ σε μία ακόμα Αποχή

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό επιχείρημα των αντιφρονούντων. ΟΧΙ στην αποχή δε σημαίνει συναίνεση σε κάθε νομοσχέδιο που εισάγει προς ψήφιση η εκάστοτε Κυβέρνηση. Αντιθέτως, για πάρα πολλά νομοσχέδια που ψηφίσθηκαν τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος προσωπικά έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει.

ΟΧΙ στην αποχή σημαίνει ΝΑΙ στην εκδίκαση υποθέσεων, σημαίνει ΝΑΙ στην είσπραξη αμοιβών για τους Δικηγόρους, σημαίνει ΝΑΙ στο βιοπορισμό των Δικηγόρων και των οικογενειών τους.

Από εκεί και πέρα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αποχή σημαίνει ζημιά αποκλειστικά και μόνον στη τσέπη του ανεξάρτητου μαχόμενου Δικηγόρου. ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ. Ούτε οι έμμισθοι συνάδελφοί μας αλλά κυρίως δεν πλήττεται το κράτος.

Ζημιά την οποία την παθαίνουμε μόνοι μας από επιλογές των συνδικαλιστών μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία. Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός κλάδος που πυροβολεί τα πόδια του μέσα στα χρόνια των μνημονίων και του κορωνοϊού και υποχρεώνεται σε αναγκαστική απεργία από τους συνδικαλιστές του. Έχουμε καταλήξει κάθε δικαστική χρονιά να κάνουμε το σταυρό μας με την ελπίδα να μπορέσουμε να δικάσουμε. Και δυστυχώς κάθε χρονιά κάτι καινούριο βρίσκουν για να δικαιολογήσουν τον μάταιο αγώνα τους. Αν αυτή είναι η σωτηρία τους τότε προτιμώ να με αφήσουν να πνιγώ. Γιατί πρέπει πια να καταλάβουμε: Τίποτα δε κερδήθηκε ποτέ με την αποχή.

Από εκεί και πέρα δε μπορεί να κατανοήσει ουδείς νομικός νους πως είναι δυνατόν οι δικηγορικοί σύλλογοι να μην ασκούν τα νομικά τους καθήκοντα και να προσβάλλουν στα δικαστικά όργανα τις εκάστοτε νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά να προτιμούν το ίδιο μέτρο που θα έκανε οποιοσδήποτε συνδικαλιστής της δεκαετίας του 80, ήτοι απεργία. Αδυνατεί κανείς να κατανοήσει πως είναι δυνατόν να ταυτιζόμαστε με πολιτικές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι φορείς με εμάς;

Δεν κατανοούμε πως η λογική των αποχών μόνο φτωχοποίηση προκαλεί στους μαχόμενους Δικηγόρους ή το επιλέγουμε σαν πολιτική; Και από εκεί και πέρα ποιος θα πληρώσει για την απώλεια των εισοδημάτων; Μήπως να σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα κατάθεσης αγωγών κατά των συλλόγων για τα απολεσθέντα εισοδήματα;

*Κωνσταντίνος Χ. Γώγος, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ