Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του 39χρονου Β. Καλογήρου – Για “εγκληματική ενέργεια” μιλάει η μητέρα του Εισαγγελέας Λάρισας

Τι έδειξαν οι πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Κρίσιμο το αποτέλεσμα της νεκροψίας- νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του 39χρονου Β. Καλογήρου – Για “εγκληματική ενέργεια” μιλάει η μητέρα του Εισαγγελέας Λάρισας EUROKINISSI

Θάνατος 39χρονου Β. Καλογήρου: Συνεχίζεται το θρίλερ μετά την εξαφάνιση του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου στα τέλη του περασμένου έτους και τον εντοπισμό της σορού του πριν μερικά 24ωρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, στη σορό δεν διαπιστώθηκαν εμφανή τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβόλο όπλο. Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις χτυπήματος στο κεφάλι από αντικείμενο, ούτε ίχνη που να υποδηλώνουν πάλη, ενώ και τα ρούχα του θύματος δε φέρουν σημάδια συμπλοκής.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο δεν εντόπισαν κάποιο αντικείμενο με ίχνη αίματος που θα μπορούσε να σχετίζεται με εγκληματική ενέργεια, ενώ αντίστοιχα δεν έχουν βρεθεί και ίχνη που να υποδηλώνουν πως ο 39χρονος σύρθηκε στο σημείο εν ζωή ή μετά τον θάνατό του.

Θάνατος 39χρονου Β. Καλογήρου: Τα ερωτήματα

Παραμένουν τα κενά πίσω από τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη ο οποίος είχε αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης του 39χρονου.

«Υπάρχουν κάποια απλά ερωτήματα που θέλουν απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές σε MEGA και Alpha.

Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο ερώτημα που θέτει ο κ. Τσούκαλης είναι το κατά πόσο ήταν εφικτό ο Βασίλης Καλογήρου να διανύσει μια τόσο μεγάλη απόσταση, 15-16 χιλιομέτρων, την μέρα που εξαφανίστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου.

«Ο Βασίλης ήταν περιπατητής, όχι μαραθωνοδρόμος για να περπατάει σε μια δύσβατη περιοχή με κακές καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει να είχε περπατήσει άλλες έξι ώρες από το σημείο που εθεάθη τελευταία φορά ζωντανός», δήλωσε ο κ. Τσούκαλης.

Και συνέχισε μιλώντας για την περιοχή που βρέθηκε η σορός: «Βρίσκεται σε μια άγονη γραμμή, που δεν γνώριζε ο Βασίλης. Έπρεπε περάσει από μαντριά που υπάρχουν σκυλιά».

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο ερευνητής αφορά στα σκυλιά, που άρχισαν να γαβγίζουν τις 3-4 τελευταίες ημέρες οδηγώντας τους κτηνοτρόφους στο σημείο που βρέθηκε η σορός. «Εάν ήταν ένα μήνα εκεί η σορός τα σκυλιά δεν θα γάβγιζαν;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσούκαλης.

Προβληματισμό προκάλεσε, τέλος, στον κ. Τσούκαλη ότι η σορός εντοπίστηκε σε κυνηγετική περιοχή, εν μέσω κυνηγετικής περιόδου.«Το διάστημα που χάθηκε ο Βασίλης επιτρεπόταν το κυνήγι. Πώς δεν τον είδε κανείς;», αναρωτήθηκε.

Η ανάρτηση της μητέρας του – Μιλάει για εγκληματική ενέργεια

Για «εγκληματική ενέργεια» κάνει λόγο σε ανάρτησή της η Σοφία Καλογήρου, μητέρα του 39χρονου και προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, που κλήθηκε την Δευτέρα να αναγνωρίσει τη σορό του γιου της

Στην ανάρτησή της, η κ. Καλογήρου έγραψε: «Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε. Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ. Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τί τέλος θα έχετε;».

Παραπέμποντας σε αυτήν και αναδημοσιεύοντας την, ο αδελφός της Γιώργος Αποστολάκης, πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην βουλευτής Επικρατείας με το κόμμα «Νίκη» ανέφερε: «Καλήν αντάμωση ανιψιέ μου, καλέ. Ο Κύριος δεν είναι άδικος. Όσα -μυαλά πονηρά και χέρια δόλια- σου στέρησαν, θα σου τα δώσει Εκείνος πολλαπλάσια. Αιωνία σου η μνήμη».

Η παρέμβαση Αδειλίνη για τον 39χρονο και η σύνδεση με τα Τέμπη

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη είχαν προκαλέσει στις αρχές Ιανουαρίου όπως έγραψε το dikastiko.gr τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την εξαφάνιση 39χρονου Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα, τα οποία εστιάζουν στο γεγονός ότι ο αγνοούμενος είναι γιος εισαγγελικής λειτουργού.

Η Γ. Αδειλίνη σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό: «η παρουσίαση και ο σχολιασμός, από ειδησεογραφικής πλευράς, δεν προσφέρονται για οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση, με το πρόσχημα της ενημέρωσης».

Ενώ παράλληλα εκφράστηκε η αγανάκτησή για την προσπάθεια συσχέτισης του τραγικού συμβάντος με «την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της μητέρας του αγνοούμενου».

«Εκφράζουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας, για την προσπάθεια μερίδας του τύπου να συνδέσει ή να συσχετίσει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το συμβάν αυτό, με την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της συναδέλφου και μητέρας του αναζητούμενου προσώπου».

Αιχμηρή ανακοίνωση δικαστών και εισαγγελέων

Είχε προηγηθεί μία αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος για τα δημοσιεύματα της εξαφάνισης του 39χρονου, τα οποία εστιάζουν στο γεγονός ότι ο αγνοούμενος είναι γιος εισαγγελικής λειτουργού της περιοχής, όπως ανέφερε το dikastiko.gr 

«Δημοσιεύματα, δηλώσεις και εικασίες που εκφεύγουν της πληροφόρησης και υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού,  μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα, δεν προσήκουν σε πολιτισμένη κοινωνία, δεν ωφελούν και πρέπει επιτέλους να εκλείψουν», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ