Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Καταθέτουν ομαδική αγωγή κατά της Folli Folie, δέσμευσαν λογαριασμούς μέχρι 2,5 εκατομμύρια ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταθέτουν ομαδική αγωγή κατά της Folli Folie, δέσμευσαν λογαριασμούς μέχρι 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Ομαδική αγωγή κατά της Folli Follie, αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας που ενδεχομένως να αποτελεί το κύκνειο άσμα της εταιρίας, ετοιμάζουν οι επενδυτές οι οποίοι παράλληλα πέτυχαν δέσμευση λογαριασμών των μεγαλομετόχων.

Συγκεκριμένα τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών λογιστών της Folli Follie μέχρι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, πέτυχαν οι 56 επενδυτές που συμμετείχαν στη δίκη που κατέληξε στην απόρριψη του αιτήματος χθες το πρωί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Με την σημερινή του απόφαση το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αίτηση 56 επενδυτών –μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για συντηρητική κατάσχεση (μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης) των μελών Δ.Σ, των ορκωτών ελεγκτών της και της FOLLI FOLLIE, σηματοδότησε την δυναμική επανεμφάνιση (μετά από πολλά χρόνια) του ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ στη χώρα μας.

Πλέον, για το διάστημα έως τις 11/01/2019, οπότε και θα συζητηθεί η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων των 56 επενδυτών, απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης, για ύψος ποσού 2,5 εκατ. ευρώ, των μεγαλομετόχων της FF αλλά και των Ορκωτών ελεγκτών της.

Γίνεται επιτέλους αντιληπτός σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα, ο κομβικός ρόλος που οφείλουν να διαδραματίζουν οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών, τουλάχιστον στις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες. Όπως επίσης, γίνεται κατανοητή η ευθύνη αποζημίωσης που φέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές για την τυχόν αμέλεια τους κατά τον έλεγχο αυτό, ευθύνη για την οποία και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν. (Ν.4449/2017)

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προχώρησε σε αυτή την ενέργεια , παράλληλα με την Ομαδική Αγωγή που κατατίθεται άμεσα, καθώς διαπίστωσε τεράστια ολιγωρία τόσο από την εταιρεία όσο και από τις εποπτεύουσες αρχές.

Ύστερα από 6 μήνες θα ήταν ευλόγως αναμενόμενο: i) να έχει τουλάχιστον καταρτιστεί ένας «αληθινός» ισολογισμός του 2017 και ii) να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί ένα  ρεαλιστικό  σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 106 β.

Αντ’ αυτού, σπαταλήθηκε άφθονος χρόνος με συνεχή κατάθεση αιτήσεων προστασίας του άρθρου 106 α (και ενώ  η νομοθεσία επιτρέπει μόνο μια φορά αυτή τη διαδικασία) ενώ  παράλληλα διέρρευσε ότι έγιναν εν κρυπτώ κινήσεις ικανοποίησης των Τραπεζών καθώς και άλλων πιστωτών, κινήσεις που πιθανότατα θα καταπέσουν  ως δόλιες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ