Αυξάνονται οι δαπάνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Αυξάνονται οι δαπάνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς επιχειρήσεις, οργανισμοί και απλοί χρήστες επενδύουν όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τους ασφάλεια. Το 2018, η παγκόσμια δαπάνη για την κυβερνοσφάλεια ξεπέρασε τα $37 δις, αυξημένη κατά 9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα των $35 δις. Πάντως, σύμφωνα με σχετική ανάλυση […]

NEWSROOM
Αυξάνονται οι δαπάνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Αυξάνονται οι δαπάνες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς επιχειρήσεις, οργανισμοί και απλοί χρήστες επενδύουν όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τους ασφάλεια. Το 2018, η παγκόσμια δαπάνη για την κυβερνοσφάλεια ξεπέρασε τα $37 δις, αυξημένη κατά 9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα των $35 δις. Πάντως, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας Canalys, το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 2% των συνολικών δαπανών για την Πληροφορική. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, θα συνεχίσει να διευρύνεται, με δεδομένο ότι νέες και πιο περίπλοκες ψηφιακές απειλές κάνουν την εμφάνισή τους, παγκοσμίως, αναγκάζοντας επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και φυσικά πρόσωπα να επενδύσουν στην άμυνα έναντι των κυβερνοαπειλών.

Μόνο κατά το 4ο τρίμηνο του 2018, η παγκόσμια δαπάνη στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας ξεπέρασε τα 10 δις. δολάρια. Οι αναλυτές, μάλιστα, προβλέπουν ότι έως το 2020 οι παγκόσμιες δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια θα ξεπεράσουν τα $42 δις. Η αγορά της κυβερνοασφάλειας βρίσκεται και αυτή υπό την επιρροή του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος αλλάζει άρδην το τοπίο και στον τομέα της ψηφιακής ασφαλείας. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ορατή κατά τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η μετάβαση σε μοντέλα ανάπτυξης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα επιταχυνθεί. Το 2018 το παραδοσιακό hardware και το λογισμικό αντιπροσώπευαν το 82% της αγοράς και το υπόλοιπο 18% αφορούσε την ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας που σχετίζονται με τομείς, όπως οι εικονικοί βοηθοί και το cloud. Μέχρι το 2020, το ποσοστό των παραδοσιακών μοντέλων ψηφιακής ασφάλειας υπολογίζεται ότι θα μειωθεί στο 70%.

Οι παίκτες της αγοράς Η ίδια ανάλυση δείχνει ότι κατά το 4ο τρίμηνο του περασμένου έτους, οι δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια έσπασαν το φράγμα των $10 δις. δολάρια ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο αυτό στη διάρκεια ενός μόνο τριμήνου. Όπως εξηγούν οι αναλυτές της εταιρείας, τις παγκόσμιες δαπάνες για την ψηφιακή ασφάλεια τροφοδοτούν οι επενδύσεις επιχειρήσεων και πολιτών στην θωράκισή τους έναντι των κακόβουλων απειλών, αλλά και οι εταιρικές επενδύσεις στην κανονιστική συμμόρφωση σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, η Cisco διατήρησε την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα, αυξάνοντας, μάλιστα, το μερίδιό της λίγο πάνω από το 10%. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Palo Alto Networks, με μερίδιο αγοράς 7%, ενώ ακολούθησαν οι Check Point, Fortinet, IBM και Symantec, με μερίδιο της τάξης του 6% έκαστη. Συνολικά, οι δέκα κορυφαίες εταιρείες του κλάδου αντιπροσώπευαν το 53% των πωλήσεων το εξεταζόμενο διάστημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ τα επόμενα 20 θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 21%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr