Για εξευτελιστική συμπεριφορά στους επιβάτες του «Μακεδονία» μήνυσε την FRAPORT ο Βασ. Καπερνάρος
Στα δικαστήρια για προβολή προσωπικότητας λόγω εξευτελιστικής συμπεριφοράς στο πρόσωπό του αλλά και άλλων επιβατών πάει τους υπευθύνους της εταιρίας FRAPORT που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασ. Καπερνάρος.
O κ. Καπερνάρος προχώρησε στη μήνυση και θα καταθέσει, όπως αναφέρει, και αγωγές, θεωρώντας πως αποτελεί βάναυση προβολή της προσωπικότητας των επιβατών ότι τους ζητούν να βγάλουν τα παπούτσια τους για να ελεγχθούν, αντί η εταιρία να φροντίσει να προμηθευτεί (όπως έχει κάνει η αντίστοιχη Καναδική εταιρία που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος) ειδικό μηχάνημα απεικόνισης πέλματος.
Όπως λέει ο δικηγόρος «δεν ανέχομαι να βλέπω μεγάλες γυναίκες ή ηλικιωμένους ή άλλους πολίτες να μένουν με τις κάλτσες ή με γυμνά πόδια στο πάτωμα , γεγονός εξευτελιστικό και προσβλητικό για την προσωπικότητά τους. Δεν ανέχομαι να προσβάλλει τον ελληνικό λαό η Γερμανική εταιρία . Μόνον η συγκεκριμένη εταιρία εφαρμόζει την συγκεκριμένη μέθοδο , σε αντίθεση με την εταιρία που διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος».
Το περιστατικό
Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο γνωστός δικηγόρος πήγε στην Θεσσαλονίκη για να εκδικάσει υπόθεσή του. Το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος και όταν «χτύπησαν τα παπούτσια μου, μου έκαναν σωματική έρευνα, και εν συνεχεία χωρίς να βγάλω τα παπούτσια μου πάτησα σε ειδικό μηχάνημα που απεικόνιζε το πέλμα. Το μηχάνημα έδειξε μηδέν , με ευχαρίστησαν και έφυγα».
Το μεσημέρι , σύμφωνα με την κατάθεσή του στο Τμήμα Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, επιστρέφοντας πήγε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να πάρει την πτήση του για Αθήνα. Εκεί χτύπησαν εκ νέου τα παπούτσια του. Τότε ο υπάλληλος του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του. Ο δικηγόρος εξήγησε πως το ίδιο έγινε και στο Ελ. Βενιζέλος και ζήτησε, όπως αναφέρει να φέρουν το ειδικό μηχάνημα να πατήσει πάνω χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τα παπούτσια του:
«Στο διάστημα αυτό κόσμος αναγκαζόταν να βγάλει τα παπούτσια του και να πατάει με τις κάλτσες του ή με γυμνά πόδια στο πάτωμα , όπως δυο κυρίες, και στη συνέχεια να τους φέρνουν τα παπούτσια για να τα φορέσουν. Από τον έλεγχο παπουτσιών αυτών των προσωρινώς ξυπόλητων επιβατών δεν προέκυψε δε κάτι μεμπτό».
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος βάρδιας με «ιταμό και αγενές ύφος μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται στην Αθήνα, εκεί είναι άλλη εταιρία και εδώ έτσι προβλέπεται από τη διαδικασία. Τον ρώτησα «τι σημαίνει προβλέπεται από τη διαδικασία;» , εξηγώντας του παράλληλα ότι θεωρώ αυτή την ενέργεια ως προβολή της προσωπικότητάς μου καθώς και των λοιπών επιβατών. Πάλι αυτός με τον ίδιο αγενέστατο τρόπο μου είπε «έτσι κύριε λέει ο κανονισμός».
Του δήλωσα την ιδιότητά μου (δικηγόρος, πρώην βουλευτής) και του δήλωσα πως δεν έχω τίποτα μεμπτό επάνω μου και ειδικά στα παπούτσια μου. Είναι υποχρεωμένος δε να δεχτεί αυτή τη δήλωσή μου , αφού αυτό αποτελεί άλλη προβολή της προσωπικότητάς μου, δηλαδή ότι δεν με πιστεύει. Του ζήτησα να μου δείξει τον κανονισμό που επικαλέστηκε και σε ποιό σημείο αναφέρει για τα παπούτσια και αυτός έκανε τις ίδιες αοριστολογικές επαναλήψεις ότι έτσι λέει ο κανονισμός. Στη συνέχεια επέμεινε και με ιταμό τρόπο όταν διαπίστωσε ότι είχα χάσει την πτήση μου , έβαλε το χέρι του στην πλάτη μου και μου είπε με αγενέστερο τρόπο «περάστε τώρα έξω διότι ο χώρος εδώ εποπτεύεται».
Επέστρεψε με τρένο
Ο δικηγόρος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλλε μήνυση κατά του υπευθύνου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας για ηθική αυτουργία. Ο υπάλληλος συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος.
Ο κ. Καπερνάρος επέστρεψε με τρένο στην Αθήνα και αναφέρει πως «αισθάνθηκα πολύ μειωμένος και προσβεβλημένος ως προσωπικότητα… Επειδή θεωρώ την καταφρόνηση προσωπικότητάς στο προσωπό μου ως παράβαση ευθεία του άρθρου 2 του Συντάγματος των Ελλήνων που προστατεύει την προσωπικότητα των ελλήνων πολιτών, πολλώ δε μάλλον από μια αλλοδαπή Γερμανική εταιρία μονοπωλιακού χαρακτήρα με τους προστεθέντες υπαλλήλους της , η οποία χρησιμοποιεί εξευτελιστικές μεθόδους διεκπεραίωσης της διαδικασίας γιατί έτσι κρίνει η ίδια ανελέγκτως , για τους λόγους αυτούς καταμηνύω τον ανωτέρω υπάλληλο καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της FRAPORT ως ηθικό αυτουργό.».
Ο δικηγόρος ζητεί επίσης να επισυναφθούν στη δικογραφία τα έγγραφα που νομιμοποιούν τον υπάλληλο να του ζητήσει να βγάλει τα παπούτσια του, ενώ ζητάει επίσης να εξεταστούν ως μάρτυρες του περιστατικού οι παρόντες αστυνομικοί.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr