«Κόφτης» (Jammer) στις φυλακές για να κλείσουν τα κινητά τηλέφωνα
Συσκευές «jammer» που θα νεκρώσουν τα κινητά τηλέφωνα στις φυλακές θα τοποθετήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα τοποθετηθούν, πρώτα jammers (συσκευές που «νεκρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα) σε φυλακές της χώρας, αργής γενοµένης από τον Κορυδαλλό. Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του […]
Συσκευές «jammer» που θα νεκρώσουν τα κινητά τηλέφωνα στις φυλακές θα τοποθετήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα τοποθετηθούν, πρώτα jammers (συσκευές που «νεκρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα) σε φυλακές της χώρας, αργής γενοµένης από τον Κορυδαλλό.
Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του υπουργείου ότι θα έχει ως αποτέλεσµα να περιοριστεί άµεσα το έγκληµα που προέρχεται «από µέσα προς τα έξω». Ταυτόχρονα θα µπει ένα τέλος στο «µαύρο» χρήµα από τις αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών και καρτών. Τέτοιου είδους συσκευές jammers λειτουργούν εδώ και χρόνια σε πολλούς χώρους, όπου λαµβάνονται κρίσιµες αποφάσεις, ενώ είχαν χρησιμοποιηθεί και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στην αίθουσα που έγινε η δίκη της 17Ν.
«Πληροφορίες»
Τίθεται πάντως ένα ερώτημα , δεδομένου πως η πρακτική της χρήσης κινητών τηλεφώνων στις φυλακές είναι γνωστή χρόνια τώρα. Γιατί δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα. Στελέχη των φυλακών αναφέρουν πως προφανώς τα jammers δεν έχουν τοποθετηθεί εδώ και τόσα χρόνια στις φυλακές, γιατί κάποιες υπηρεσίες ήθελαν να ακούν τις συνοµιλίες σηµαντικών κρατουµένων, για να αντλούν πληροφορίες και να εξαρθρώνουν εγκλήµατα εκτός φυλακής. Έτσι είχε γίνει και πρόσφατα με την εξάρθρωση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών».
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου
Σοφία Νικολάου: Αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια βαρυποινίτης
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου μιλώντας προχθές στην Επιτροπή της Βουλής, έδωσε έμφαση στο θέμα της εξωτερικής φρούρησης, τονίζοντας ότι «το ζήτημα των δραματικών ελλείψεων προσωπικού που δημιουργήθηκε μετά την επιστροφή των δημοτικών υπαλλήλων στις οργανικές τους θέσεις, πρέπει να το λύσουμε, γιατί αυτό σημαίνει κίνδυνος αποδράσεων».
Άλλο ζήτημα, όπως είπε η κ. Νικολάου, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι ο διαχωρισμός και η μεταφορά των σκληρών κρατουμένων σε φυλακές κλειστού τύπου. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση της στην αποφυλάκιση βαρυποινιτών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο νόμος Παρασκευόπουλος έληξε τον Αύγουστο. Συμφωνούμε στις αποφυλακίσεις όχι όμως των βαρυποινιτών, των σκληρών παραβατών. Για παράδειγμα, ένας Αλβανός βαρυποινίτης με 108 χρόνια κάθειρξης για φόνους αποφυλακίστηκε στα 8 χρόνια με το νόμο Παρασκευόπουλου, διέπραξε ληστεία πριν λίγες μέρες και ξαναφυλακίστηκε».
«Η νέα αντιεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική έχει βασικό της στόχο το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων και παράλληλα την ασφάλεια του προσωπικού. Κεντρικοί στόχοι της παραμένουν η ενίσχυση της προστασίας τω δικαιωμάτων των κρατουμένων, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης τους με προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης, η επέκταση της χρήσης εναλλακτικών μέτρων κράτησης και η κοινωνική επανένταξη τους», είπε κλείνοντας την ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr