Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024

Αγίου Πνεύματος: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστήματα και σούπερ μάρκετ μένουν ανοιχτά, αλλά με ειδικό ωράριο, λόγω της ημέρας. Φαρμακεία και βενζινάδικα επίσης μένουν ανοιχτά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγίου Πνεύματος: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά pixabay

Αύριο, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, όμως τα καταστήματα σε ορισμένες περιοχές θα είναι ανοιχτά.

Τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στη συντριπτική τους πλειονότητα λειτουργούν κανονικά στην Αθήνα του Αγίου Πνεύματος. Κλειστά καταστήματα θα υπάρξουν μόνο σε περιοχές (Θράκη, Μακεδονία, Πάτρα), στις οποίες οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστήματα και σούπερ μάρκετ μένουν ανοιχτά, αλλά με ειδικό ωράριο, λόγω της ημέρας. Φαρμακεία και βενζινάδικα επίσης μένουν ανοιχτά.

Ανοιχτά καταστήματα Αγίου Πνεύματος: Οι αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, σύμφωνα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε την απόφαση, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να επιβλέψουν την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της αργίας.

Με τη σειρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, ανακοίνωσε πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αναφέροντας «ενημερώνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά. Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς».

Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ