Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024

Λάρισα: Απέσπασαν 35.000 ευρώ από 50χρονο με το πρόσχημα αποδοτικών επενδύσεων

Ο 50χρονος, ο οποίος άργησε να αντιληφθεί την απάτη, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Απέσπασαν 35.000 ευρώ από 50χρονο με το πρόσχημα αποδοτικών επενδύσεων freepik

Απάτη στη Λάρισα με περιουσιακό όφελος 35.000 ευρώ. Επιτήδειοι έπεισαν 50χρονο να τους δώσει τους κωδικούς του e-banking, προσποιούμενοι ότι έχουν εταιρεία που δραστηριοποιείται σε επενδυτικά προγράμματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο 50χρονος είχε επικοινωνήσει με έναν άγνωστο που εμφανιζόταν ως διευθυντής της εταιρείας και τον έπεισε να επενδύσει, με την υπόσχεση ότι θα είχε πολλαπλάσια απόδοση για το κεφάλαιό του. Η επικοινωνία τους έγινε τακτική, το θύμα πείστηκε και παραχώρησε τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Ο επιτήδειος, από τις 29 Μαΐου ως και στις 4 Ιουνίου, έκανε έξι μεταφορές χρημάτων σε διαφορετικούς λογαριασμούς από τον δικό του αποσπώντας συνολικά 35.000 ευρώ. Ο 50χρονος, ο οποίος άργησε να αντιληφθεί την απάτη, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Απάτη στη Λάρισα: Συμβουλές της ΕΛΑΣ για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
  • Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
  • Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ