Λάρισα: Απέσπασαν 35.000 ευρώ από 50χρονο με το πρόσχημα αποδοτικών επενδύσεων

Ο 50χρονος, ο οποίος άργησε να αντιληφθεί την απάτη, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

NEWSROOM
Λάρισα: Απέσπασαν 35.000 ευρώ από 50χρονο με το πρόσχημα αποδοτικών επενδύσεων

Απάτη στη Λάρισα με περιουσιακό όφελος 35.000 ευρώ. Επιτήδειοι έπεισαν 50χρονο να τους δώσει τους κωδικούς του e-banking, προσποιούμενοι ότι έχουν εταιρεία που δραστηριοποιείται σε επενδυτικά προγράμματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο 50χρονος είχε επικοινωνήσει με έναν άγνωστο που εμφανιζόταν ως διευθυντής της εταιρείας και τον έπεισε να επενδύσει, με την υπόσχεση ότι θα είχε πολλαπλάσια απόδοση για το κεφάλαιό του. Η επικοινωνία τους έγινε τακτική, το θύμα πείστηκε και παραχώρησε τα στοιχεία του λογαριασμού του.

Ο επιτήδειος, από τις 29 Μαΐου ως και στις 4 Ιουνίου, έκανε έξι μεταφορές χρημάτων σε διαφορετικούς λογαριασμούς από τον δικό του αποσπώντας συνολικά 35.000 ευρώ. Ο 50χρονος, ο οποίος άργησε να αντιληφθεί την απάτη, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Απάτη στη Λάρισα: Συμβουλές της ΕΛΑΣ για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
  • Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
  • Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ