Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκλονιστική αποκάλυψη του πατέρα των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη: “Τα οστά στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου”

"Δεν λυγίζω, δεν καταλαβαίνω, δεν νιώθω πόνο, το μόνο που νιώθω είναι οργή και θυμό. Έπρεπε να περάσουν 17 μήνες για να κάνει ο εισαγγελέας μήνυση κατά 4 προσώπων; Με τη λέξη πλημμέλημα δεν νιώθω ικανοποιημένος" τονίζει ο κ. Πλακιάς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονιστική αποκάλυψη του πατέρα των διδύμων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη: “Τα οστά στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου” eurokinissi

Σοκάρει η αποκάλυψη του Νίκου Πλακιά, πατέρα των διδύμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Όπως αναφέρει ο ίδιος τα οστά που βρέθηκαν σε ιδιωτικό οικόπεδο στο Κουλούρι, όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα από το σημείο της τραγωδίας, ανήκουν στα παιδιά του.

Τέμπη: “17 μήνες τώρα αντιμετωπίζουμε βρωμιά και ασυδοσία”

«Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου. Δεν κάνω πίσω, δεν θα ησυχάσω ποτέ. Τα οστά στο Κουλούρι ανήκαν στα τρία δικά μας παιδιά και σε άλλη μία οικογένεια. Όταν θα τους πάω τα οστά στο δικαστήριο μέσα, να δω αν τα έκαναν όλα σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». «Αυτό το πληροφορηθήκαμε τον Νοέμβρη», σημείωσε, μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Kontra.

Παράλληλα, τόνισε πως: «17 μήνες τώρα αντιμετωπίζουμε βρωμιά και ασυδοσία παντού. Δεν λειτουργώ πλέον, είμαι σαν μία πέτρα, σίδερο, ατσάλι. Δεν λυγίζω, δεν καταλαβαίνω, δεν νιώθω πόνο, το μόνο που νιώθω είναι οργή και θυμό. Έπρεπε να περάσουν 17 μήνες για να κάνει ο εισαγγελέας μήνυση κατά 4 προσώπων; Με τη λέξη πλημμέλημα δεν νιώθω ικανοποιημένος».

Όπως επισημαίνει ο κ. Πλακιάς: «Παραλάβαμε το υλικό και κάναμε και δεύτερη κηδεία. Πώς να ησυχάσει μετά ο κύριος Πλακιάς, πώς να ησυχάσει ο αδερφός μου, πώς να ησυχάσουν οι γυναίκες μας όταν είμαστε η οικογένεια που κάναμε δύο φορές κηδείες. Ποιος μπορεί να σταθεί απέναντί μου στο δικαστήριο και να πει ότι έγιναν όλα σωστά;» διερωτήθηκε μιλώντας στη συνέχεια και στην τηλεόραση του Kontra.

Νέα δίωξη κατά Αγοραστού

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατά 4 προσώπων. Οι διώξεις αφορούν την παράβαση του καθήκοντος ενημέρωσης των δικαστικών Αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντί εισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων.

Τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στελέχη της Πυροσβεστική, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι 4 υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου , μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η διάταξη(το αποτέλεσμα της έρευνας) θεωρείται συναφής με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για το λόγο αυτό διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη διωχθεί για παραβαση καθήκοντος, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ