Επισήμως στα ηνία της γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Πελοπίδας Λάσκος – Η συνάντηση με Φλωρίδη και Μπούγα

Οι ευχαριστίες για το έργο στον απερχόμενο γενικό γραμματέα Πάνο Αλεξανδρή.

NEWSROOM
Επισήμως στα ηνία της γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Πελοπίδας Λάσκος – Η συνάντηση με Φλωρίδη και Μπούγα

Αλλαγή σκυτάλης σήμανε επισήμως στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά και την εθιμοτυπική παράδοση- παραλαβή (όπως λέγεται για τις υπουργικές θέσεις) του απερχόμενου γενικού γραμματέα Πάνου Αλεξανδρή, μετά την επιτυχημένη όπως αναγνωρίστηκε θητεία του, στον νέο Πελοπίδα Λάσκο, ο οποίος τοποθετήθηκε μετά την πρόσφατη έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκαν σήμερα με το νέο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πέλοπα Λάσκο και τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Πάνο Αλεξανδρή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα για την συμβολή του στο έργο στου Υπουργείου και  καλωσόρισε το νέο Γραμματέα ευχόμενη καλή επιτυχία στο έργο του.

Οι… καυτές πατάτες του νέου γενικού γραμματέα

Όπως έγραψε το dikastiko.gr σίγουρο είναι πως ο νέος γενικός γραμματέας θα πάρει στα χέρια του… καυτές πατάτες από τον κ. Αλεξανδρή και θα πρέπει όπως ο προκάτοχος του  να βρει τη χρυσή τομή. Είτε πρόκειται για το νέο Δικαστικό Χάρτη, είτε για πολλές άλλες εκκρεμότητες του δικαστικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λάσκος δεν υπολείπεται νομικών γνώσεων, καθώς σύμφωνα με βιογραφικό του , ο νέος γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1967, αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1988, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1990 και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Από το έτος 1990 διετέλεσε και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ είχε υπάρξει Νομικός Σύμβουλος του Π.Σ.Ε.Ε.Δ και επιστημονικός συνεργάτης του ΥΦ/ΥΠΕΞ, του ΥΝΑ και του ΑΝΥΠΕΞ και Νομικός Σύμβουλος  της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. (2020-2023).

Παρακολούθησε μαθήματα Ναυτιλιακού Δικαίου και Πρακτικής στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree College) (1990) και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (LLM) στο διεθνές δίκαιο επιχειρήσεων (1991).

Επίσης παρακολούθησε με επιτυχία τα σεμινάρια «Συγχωνεύσεις και Εξαγορές» (Βρύκους 2001) και «Λογιστική για δικηγόρους» (ICCA-NB Congress 2002). Έχει διατελέσει : Βοηθός Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (1989 – 1990), associate στην διεθνή δικηγορική εταιρεία Holman Fenwick and Willan στο Λονδίνο (1991-1993) και συνεργάτης στα Δικηγορικά Γραφεία Αφών Σιούφα, Στ. Παπανδρεόπουλου, Κ. Εμμανουήλ, Π. Αναγνωστόπουλου & Συνεργατών (1993-1998) στον Πειραιά, σε υποθέσεις εμπορικού και ναυτικού δικαίου, ξένων επενδύσεων, ναυτιλιακής χρηματοδότησης και ασφάλισης. Συνεταίρος στο Δικηγορικό Γραφείο Δημητρίου Λάσκου & Συνεργατών (1998 – 2010). Ιδρυτικό μέλος της δικηγορικής εταιρείας ΜΠΕΝΕΚΗ – ΛΑΣΚΟΣ (2013 έως σήμερα ). Ασχολείται κυρίως με θέματα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου Επιχειρήσεων και Εταιρειών αλλά και Αστικού Δικαίου, Δημόσιων Διαγωνισμών και Συμβάσεων, Τραπεζικού Δικαίου, Ναυτιλιακού Δικαίου καθώς και με ειδικά θέματα Οικογενειακού Δικαίου και Γαμικών Διαφορών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr