Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Δυστυχήματα σε λούνα παρκ: Ξεκινάει η δίκη για το 13χρονο θύμα στον Βόλο το 2019

Στο εδώλιο η 78χρονη υπεύθυνη και ο χειριστής του παιχνιδιού. Κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δυστυχήματα σε λούνα παρκ: Ξεκινάει η δίκη για το 13χρονο θύμα στον Βόλο το 2019 EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για τον θάνατο μιας 13χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου τον Αύγουστο του 2019 ανοίγει η δικαστική αυλαία των υποθέσεων με τα ακατάλληλα παιχνίδια που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες και με χειριστές που δεν γνωρίζουν τα απαραίτητα, γεγονός το οποίο είχε αποτέλεσμα τον πρόσφατο θάνατο του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική.

Στη σημερινή δίκη όπως έγραψε το dikastiko.gr Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παραπέμψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας την 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ και τον χειριστής του παιχνιδιού «ταψί», οι οποίοι κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την έφεση των κατηγορουμένων, κάνοντας οριστικό το παραπεμπτικό βούλευμα και η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προσδιόρισε τη δίκη για τις 17  Οκτωβρίου στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 78χρονη δεν φρόντισε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για «την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτροκίνητου περιστρεφόμενου παιγνιομηχανήματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα από πτώση της ανήλικης που καθόταν στην μπροστινή σειρά και στην τέταρτη θέση από την πλευρά του θαλάμου χειρισμού».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η 13χρονη εκτινάχθηκε από τη θέση της σε απόσταση δέκα μέτρων, έπεσε πάνω σε άλλο παιχνίδι και στη συνέχεια στο έδαφος, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

Όπως σημειώνεται, το παιχνίδι επιτρέπεται να κάνει έως δύο στροφές προς την ίδια κατεύθυνση, όμως την ώρα του δυστυχήματος ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στροφή και είχε αναπτυχθεί ταχύτητα τριών δευτερολέπτων ανά γύρο.

Υπόθεση θανάτων σε λούνα παρκ: Το ιστορικό της ιδιοκτήτριας

Τον περασμένο Αύγουστο είχε μάλιστα προκληθεί εισαγγελική παρέμβαση για τη συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ μετά την απόφαση να της δοθεί άδεια στη Λάρισα, παρ’ ότι είχε καταδικαστεί.

Ειδικότερα, η επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και κατηγορείται για τον θάνατο της 13χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό, για τον οποίο δικάζεται.

Όπως αναφερόταν, η επιχειρηματίας πήρε άδεια εγκατάστασης των παιχνιδιών της στην ετήσια εμποροπανήγυρη από τον Δήμο Λάρισας, παρά το γεγονός ότι όρος στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τον ίδιο δήμο, ήταν να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας, όμως, δεν θα μπορούσε να προσκομίσει το αντίστοιχο έγγραφο καθώς έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ατύχημα που είχε γίνει το 2009 στη Χαλκίδα. Επίσης, η ίδια έχει παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας προκειμένου να δικαστεί για το θάνατο της 19χρονης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ