Bullying σε βάρος 14χρονης: Πρόστιμο σε μαθήτρια που ήταν παρούσα στο περιστατικό και δεν εμφανίστηκε στη δίκη

Η 14χρονη από φόβο για όσα είχε υποστεί από τους συμμαθητές της, κουβαλούσε μαχαίρι στο σχολείο

NEWSROOM
Bullying σε βάρος 14χρονης: Πρόστιμο σε μαθήτρια που ήταν παρούσα στο περιστατικό και δεν εμφανίστηκε στη δίκη

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης bullying σε βάρος 14χρονης μαθήτριας στο Γυμνάσιο Αργαλαστής. Ο λόγος της αναβολής ήταν η απουσία άλλης μαθήτριας η οποία είναι μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση.

Σε βάρος της ανήλικης που απουσίαζε, επιβλήθηκε το πρόστιμο για την λιπομαρτυρία, το οποίο συνδυαστικά με τα έξοδα του δικαστηρίου, εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 900 ευρώ.

Bullying σε βάρος 14χρονης: Το χρονικό

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, η υπόθεση μπούλινγκ της 14χρονης μαθήτριας στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής είχε αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα τον Δεκέμβριο του 2023, όταν η μητέρα της βρήκε στην σχολική της τσάντα ένα μαχαίρι.

Η μητέρα, είχε ρωτήσει την κόρη της τον λόγο για τον οποίο κουβαλούσε στο σχολείο ένα μαχαίρι και έλαβε από την 14χρονη λεπτομερή απάντηση του εφιάλτη που ζούσε επί τρία συναπτά χρόνια.

Όπως είχε αναφέρει η 14χρονη, οι συμμαθητές τής έκλεβαν τα χρήματα και το φαγητό της και την χτυπούσαν εντός και εκτός του σχολείου, ακόμα και μέσα στο σχολικό λεωφορείο. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η 14χρονη να απομονωθεί ακόμη και από την μητέρα της και να μην θέλει να πάει στο σχολείο, ενώ ο φόβος την οδήγησε να κουβαλά μαζί της ένα μαχαίρι προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις συγκεκριμένοι μαθητές εκφόβιζαν την 14χρονη από την αρχή της φοίτησής της στο γυμνάσιο, αποκορύφωμα όμως ήταν το σπάσιμο του δακτύλου της.

Οι γονείς του κοριτσιού, προκειμένου να προστατεύσουν το παιδί τους, αναγκάστηκαν να την απομακρύνουν από το σχολείο για διάστημα μιας εβδομάδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr