Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Aφρικανική σκόνη: Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο

Σύμφωνα με τον κόμβο πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα, AtmoHub.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Aφρικανική σκόνη: Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο EUROKINISSI

Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον κόμβο πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα, AtmoHub.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το AtmoHub «το φαινόμενο εντείνεται. Αύριο, 16 Μαρτίου, οι συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 μg/m³ κοντά στην επιφάνεια».

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης της ατμόσφαιρας του προγράμματος Copernicus, επηρεάζονται ιδιαίτερα οι περιοχές:

Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα

Ακόμη, σύμφωνα με το AtmoHub ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στις ευπαθείς ομάδες, παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόγνωση και να παρακολουθήστε την εξέλιξη του φαινομένου, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας #CopernicusAtmosphere, στο διαδικτυακό portal του  AtmoHub.

Σημειώνεται ότι το AtmoHub αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα. Έχει αποστολή να καθιστά προσβάσιμη την παρακολούθηση και πρόγνωση της ατμοσφαιρικής σύστασης σε εθνικό επίπεδο, επικεντρώνοντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία, πολιτειακούς φορείς και το ευρύ κοινό.

Το AtmoHub συντονίζεται από την ομάδα NOA – ReACT του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας της Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus CAMS (Copernicus Atmosphere Monitoring Service National Collaboration Programme).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ