Ισίδωρος Ντογιάκος – Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου : «Το τηλέφωνό μου δεν χτύπησε για «υποδείξεις» , είτε υπέρ είτε κατά της Χρυσής Αυγής»

Καμία παρέμβαση από κανέναν , είτε υπέρ είτε κατά των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν δέχτηκε, δηλώνει  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο άνθρωπος που συνέταξε την πρόταση μαμούθ των 700 σελίδων με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη  οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σε συνέντευξή του στην Real News και την δημοσιογράφο […]

NEWSROOM
Ισίδωρος Ντογιάκος – Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου : «Το τηλέφωνό μου δεν χτύπησε για «υποδείξεις» , είτε υπέρ είτε κατά της Χρυσής Αυγής»

Καμία παρέμβαση από κανέναν , είτε υπέρ είτε κατά των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν δέχτηκε, δηλώνει  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο άνθρωπος που συνέταξε την πρόταση μαμούθ των 700 σελίδων με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη  οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξή του στην Real News και την δημοσιογράφο Άννα Κανδύλη, ο άνθρωπος που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για παραπομπή σε δίκη και τελικώς καταδίκη ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που είχε εισέλθει στη Βουλή το 2012, απαντά τόσο για όσα αναφέρθηκαν περί «παρέμβασης του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» όσο και για το δικονομικό δρόμο που ακολούθησε ώστε να καταλήξει στην πρόταση – μαμούθ την οποία αποδέχτηκε το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός μιλάει επίσης και για την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε , με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος έξω από το σπίτι του λέγοντας πως «στη σημερινή εποχή ο κίνδυνος είναι πάντοτε κοντά σε κάθε Λειτουργό της Θέμιδας. Εγώ τον βίωσα προσωπικά με την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σε βάρος μου στο σπίτι μου , χωρίς , ευτυχώς , τραγικά αποτελέσματα».

Η πρόταση

Χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το σκεπτικό των δικαστών, για την καταδίκη των κατηγορουμένων στη δίκη, φαίνεται πως υιοθετήθηκε το «απόσταγμα» της κρίσης του κ.Ντογιάκου περί εγκληματικής οργάνωσης που « ενδύθηκε με τον μανδύα πολιτικού κόμματος».

Το δικαστήριο έφτασε σε αυτή την κρίση του μετά από 5.5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας με καταθέσεις περισσοτέρων από 200 μαρτύρων.

Ωστόσο, ήταν και πριν από τη δίκη τόσο ισχυρά τα στοιχεία ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση; Ποια ήταν τα πιο καθοριστικά εξ αυτών που οδήγησαν τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο στην ξεκάθαρη πεποίθησή του; Ποια ήταν η πιο μεγάλη δυσκολία που συνάντησε μέχρι να ολοκληρώσει την 700 σελίδων πρότασή του; Επιχείρησαν κάποιοι, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, να παρέμβουν στο έργο του; Χτύπησε ποτέ το τηλέφωνό του για « υποδείξεις»; Πέρασε από το μυαλό του ότι ενδεχομένως αυτή η πρότασή του τον έκανε στόχο τρομοκρατικής επίθεσης; Σήμερα θα έκανε την ίδια πρόταση με το ίδιο περιεχόμενο; Θα άλλαζε κάτι;

Ο ίδιος ο εισαγγελέας απαντά στην εφημερίδα:

«..Η παραβατικότητα  όχι μόνο των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής  αλλά και των κατώτερων ιεραρχικά καθώς και οπαδών της , δεν εκδηλώθηκε με μία μόνο πράξη  στιγμιαία ή έστω περιστασιακά  , αλλά με σειρά σοβαρών αξιοποίνων πράξεων επί μεγάλο χρονικό διάστημα , σε βάρος πολλών ανθρώπων , κατά κανόνα πολιτικά αντιφρονούντων , με αποκορύφωση τη  δολοφονία  του  Π. ΦΥΣΣΑ. Ο  τρόπος  που  ενεργούσαν οι δράστες , σε κάθε εγκληματική  πράξη  (δηλαδή το modus operandi ) ήταν σχεδόν πανομοιότυπος , σε όλες τις περιπτώσεις , γεγονός   που , μετά από μία σωστή παρατήρηση και μελέτη του φαινομένου , οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η εγκληματική βούληση από κάπου πήγαζε και από κάπου μεθοδευόταν. Ως εκ τούτων , τα εισαγγελικά  φώτα έπεσαν , πλην των άλλων  και στην αξιόποινη πράξη της εγκληματικής οργάνωσης. Η ανακριτική έρευνα απέδωσε πλούσια αποτελέσματα και έφερε στο φως εντυπωσιακά αποδεικτικά στοιχεία  και αναμφισβήτητο αποδεικτικό υλικό , όπως φωτογραφίες , βίντεο , κλπ. Η πιο μεγάλη δυσκολία για τη σύνταξη της πρότασης , λόγω του τεράστιου όγκου αποδεικτικού υλικού και του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων , ήταν  η σωστή δόμησή της και η συστηματική κατάταξη  των γεγονότων και των αποδείξεων , ώστε να μη δημιουργούνται απορίες , κενά και ερωτηματικά στον αναγνώστη , καλυμμένη φυσικά με τον ανάλογο νομικό μανδύα Ήταν πράγματι μια τεράστια και επίπονη  προσπάθεια , επτακοσίων σελίδων , η οποία , αν κρίνω από την όλη διαδικασία και από το αποτέλεσμα της δίκης , απέδωσε καρπούς. Οφείλω να παραδεχτώ ότι το τηλέφωνό μου δεν χτύπησε για « υποδείξεις » , είτε υπέρ είτε κατά οποιουδήποτε εκ των κατηγορουμένων ή άλλου παράγοντα της δίκης , όσον αφορά δε τη , δήθεν , τηλεφωνική συνομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ , με κάποιο άγνωστο πρόσωπο , δήθεν για να με επηρεάσει σε βάρος κάποιων κατηγορουμένων , όπως αποδείχτηκε επιστημονικά από εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας , ουδέποτε είχε γίνει. Το ίδιο αρνητική υπήρξε και η έρευνα που διενεργήθηκε για το θέμα αυτό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.  Στη σημερινή εποχή ο κίνδυνος είναι πάντοτε κοντά σε κάθε Λειτουργό της Θέμιδας. Εγώ τον βίωσα προσωπικά με την τρομοκρατική επίθεση που έγινε σε βάρος μου στο σπίτι μου , χωρίς , ευτυχώς , τραγικά αποτελέσματα.”           

     

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ