Απέσπασαν πάνω από 126.000 ευρώ: Η εκμετάλλευση αλλοδαπής κατοίκου της Ρόδου από τον πρώην σύζυγό της και την αδελφή του
Τι διεκδικεί με την αγωγή της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Ο σύζυγός της γνώριζε την οικονομική της κατάσταση και ότι από την εργασία της είχε αποταμιεύσει σημαντικά ποσά.
Αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία κατά ημεδαπού πρώην συζύγου της και της αδελφής του κατέθεσε μια αλλοδαπή κάτοικος της Ρόδου, διεκδικώντας την επιστροφή χρημάτων που δάνεισε αλλά κι άλλων που επένδυσε.
Με την αγωγή της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου διεκδικεί να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι και της καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος, νόμιμα έντοκα το ποσό των 126.875 ευρώ για την ζημία που υπέστη και το ποσό των 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης.
Ο σύζυγός της, όπως εξέθεσε, γνώριζε την οικονομική της κατάσταση και ότι από την εργασία της είχε αποταμιεύσει σημαντικά ποσά και διατηρούσε σε μετρητά στην οικία τους.
Περί τα μέσα του έτους 2009 της ζήτησε όπως διατείνεται για πρώτη φορά να του δανείσει το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει, διάφορες οφειλές του.
Σύμφωνα με το dimokratiki.gr δεν της επέστρεψε τα χρήματα και την ενημέρωσε ότι η αδελφή του, διατηρούσε στην Αυστραλία προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο κατέθεταν χρήματα από τις οικονομίες τους, τα οποία δεσμεύονταν από την τράπεζα για χρονικό διάστημα πέραν του έτους και ο οποίος λογαριασμός απέδιδε επιτόκιο επί του κεφαλαίου πολύ μεγαλύτερο από το σύνηθες των άλλων τραπεζών, περίπου 20% επί του κεφαλαίου και ότι σε λίγα χρόνια θα είχαν αποκτήσει μεγάλο κέρδος από την τοκοφορία του λογαριασμού αυτού και την παρότρυνε να καταθέσει κι εκείνη τις οικονομίες της στον λογαριασμό αυτό, προκειμένου να λάβει αντίστοιχο και μεγάλο κέρδος.
Όπως αναφέρεται, του είχε, όπως περιέγραψε, απόλυτη εμπιστοσύνη αφού είχαν πάρα πολύ καλή σχέση και πείσθηκε να μην της επιστρέφει τα χρήματα που του είχε δανείσει έως τότε και να τα καταθέσει στον παραπάνω λογαριασμό η ίδια η αδελφή του.
Επίσης της πρότεινε να καταθέσει στον λογαριασμό αυτό και όσα άλλα χρήματα είχε, τα οποία θα του τα έδινε σταδιακά κι αυτός και πάλι σε συνεννόηση με την αδελφή του, θα κατέθεταν το αντίστοιχο ποσό στον παραπάνω λογαριασμό και θα της επέστρεφαν τα χρήματα με τους τόκους κατά τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης και το άνοιγμα του λογαριασμού.
Επίσης, ο πρώτος εναγόμενος, όπως προανέφερε, λίγο μετά τη γνωριμία τους, εγκαταστάθηκε στην οικία της στην Ρόδο, την οποία ήδη μίσθωνε και συμφωνήσανε τα έξοδα της συγκατοίκησής τους να πληρώνονται από κοινού.
Σταδιακά ανά έτος παρέδιδε από τις οικονομίες της, όπως διατείνεται, στον πρώτο εναγόμενο σε μετρητά τουλάχιστον το ποσό των 10.000 ευρώ, στο οποίο προστίθεντο τα ετήσια και αναλογούντα έξοδα της συγκατοίκησής τους.
Εκμετάλλευση αλλοδαπής κατοίκου της Ρόδου: Πώς απέσπασαν χρήματα
Υποστηρίζει πως οι εναγόμενοι περί τα τέλη του έτους 2018, αρχικά την ενημέρωσαν ότι τα χρήματα που τους είχε παραδώσει και κατέθεσαν στον ανωτέρω λογαριασμό και τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 122.275 ευρώ, θα αποδεσμεύονταν από την τράπεζα στην οποία είχαν κατατεθεί και θα της επιστρέφονταν με τους τόκους στις 5 Ιανουαρίου 2019.
Επειδή το ποσό το οποίο θα της επιστρέφονταν ήταν μεγάλο, την 31η Δεκεμβρίου 2018 παραιτήθηκε από την εργασία της ως πωλήτρια και στις αρχές Ιανουαρίου του έτους 2019 και ενώ βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συνεννοηθεί με προμηθευτές για το άνοιγμα επιχείρησής της, ο πρώτος εναγόμενος φέρεται να την ενημέρωσε ότι τα χρήματά της δεν μπορούν να αποδεσμευθούν και να της επιστραφούν και ότι τελικά θα αποδεσμεύονταν μετά από ένα χρόνο, δηλαδή τον Ιανουάριο του έτους 2020 και ότι σε περίπτωση πρόωρης ανάληψης οποιουδήποτε ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό, θα έχαναν το 40% του ποσού του λογαριασμού και τούτο λόγω μη τήρησης όρου της σύμβασης που συμφώνησαν δήθεν με την Τράπεζα.
Ακολούθως, στα μέσα του έτους 2019 κατόπιν προβλημάτων στις μεταξύ τους συζυγικές σχέσεις διασπάστηκε οριστικά η έγγαμη συμβίωσή τους και όπως ισχυρίζεται του ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το τι γίνεται με τα χρήματά της και φέρεται να της είπε ότι το ποσό που του είχε καταβάλει κατά τον ανωτέρω τρόπο ήτοι το ποσό των 122.275,00 ευρώ, θα αποδεσμευόταν τον Ιανουάριο του έτους 2020 και συνέταξε και υπέγραψε Υπεύθυνη Δήλωση του κατ’ αρ. 8 του Ν. 1599/1986, με την οποία αναγνώριζε την οφειλή του ανωτέρω ποσού και την ημερομηνία καταβολής τούτου.
Εντούτοις, δεν της κατέβαλε το ποσό τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του έτους 2020 και παρά τις μετέπειτα συνεχείς διαβεβαιώσεις του, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, δεν της κατέβαλε κανένα ποσό.
Στην πορεία όπως υποστηρίζει αμφισβήτησε την γνησιότητα της υπεύθυνης δήλωσης ισχυριζόμενος ότι πλαστογραφήθηκε από την ίδια.
Με την αγωγή της διεκδικεί να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι και της καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος, νόμιμα έντοκα το ποσό των 126.875 ευρώ για την ζημία που υπέστη και το ποσό των 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης. Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Στεφανία Καρακατσάνη.
Πηγή: www.dimokratiki.gr
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr