Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Aπίστευτη υπόθεση στη Ζάκυνθο: Στον εισαγγελέα 42χρονος καλόγερος – Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει τουρίστρια μέσα σε Μονή

Ο καλόγερος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Aπίστευτη υπόθεση στη Ζάκυνθο: Στον εισαγγελέα 42χρονος καλόγερος – Κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να βιάσει τουρίστρια μέσα σε Μονή Eurokinissi

Σάλο προκαλεί στη Ζάκυνθο η υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς όπως έγινε γνωστό έφτασε στη Δικαιοσύνη η καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού τουρίστριας από καλόγερο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 42χρονος καλόγερος προσπάθησε να βιάσει μια 32χρονη τουρίστρια από την Αυστρία, μέσα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, στις Βολίμες.

Απόπειρα βιασμού τουρίστριας από καλόγερο: Το χρονικό

Η τουρίστρια είχε επισκεφθεί τη Μονή, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το πασίγνωστο Ναυάγιο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στις 9 του μήνα. Ο καλόγερος, ο οποίος είναι φιλοξενούμενος στην Μονή, καθώς κατάγεται από τα Γιάννενα, την πλησίασε και άρχισε να την θωπεύει.

Η τουρίστρια απομακρύνθηκε, αλλά εκείνος την ακολούθησε, την εγκλώβισε και επιχείρησε να την βιάσει. Ευτυχώς, η 32χρονη κατάφερε να του ξεφύγει και λίγο αργότερα να τον καταγγείλει.

Στη Μονή έφτασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 42χρονο καλόγερο, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν, δεν είχε και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι μοναχός.

Κατόπιν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για το κακούργημα της απόπειρας βιασμού, καθώς και για αντιποίηση αρχής, λόγω της έλλειψης των εγγράφων.

Τελικά ο 42χρονος καλόγερος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Απόπειρα βιασμού τουρίστριας από καλόγερο

pixabay

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ (σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση)

1. Οι συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης είναι επιβαρυντικές ψυχολογικά για τα άτομα που τις υφίστανται. Αν έχετε βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά είναι πιθανό να αισθάνεστε φόβο, ενοχή, θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση, ντροπή, άγχος και θυμό ή να νιώθετε αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι και «μπλοκαρισμένοι».

Προκειμένου να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση:

  • Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε για το τι σας έχει συμβεί, ώστε να σας βοηθήσει.
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα του υποστηρικτικού σας περιβάλλοντος, με ειδικό ψυχικής υγείας ή με κάποια από τις γραμμές/δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης (βλ. παρακάτω), ώστε να αντλήσετε δύναμη, να ξεπεράσετε το φόβο σας και να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για τη συμπεριφορά του θύτη.
  • Θυμηθείτε ότι και άλλα άτομα έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά. Δεν είστε οι μόνοι και δεν είστε μόνοι.
  • Έχετε κατά νου ότι θύματα που ζήτησαν βοήθεια και κατήγγειλαν τέτοιου είδους πράξεις (βλ. παρακάτω που μπορείτε να απευθυνθείτε) κατάφεραν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης και να διαφυλάξουν την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.
  • Σκεφτείτε ότι με την αναφορά – καταγγελία των σε βάρος σας πράξεων, προστατεύετε και άλλα άτομα από τον ίδιο δράστη ή άλλους πιθανούς δράστες.

2. Που μπορείτε να απευθυνθείτε;

  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 100 και αν δε μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε μήνυμα ( sms ) γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση και το είδος της επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου»).
  • Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη αστυνομική υπηρεσία και να αναφέρετε τι σας έχει συμβεί.
  • Αν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα μέσα στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας ( δείτε τηλέφωνα )
  • Αν πρόκειται για πράξη που έλαβε χώρα μέσω του διαδικτύου, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 11188.

Σημειώνεται ότι για τα αδίκημα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας/ελευθερίας, από τη στιγμή που θα λάβουν γνώση οι αστυνομικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα, με ευαισθησία και σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του θύματος.

Επιπλέον μπορείτε να:

  • Αναφέρετε το περιστατικό στις κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές.
  • Απευθυνθείτε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας 15512 (όταν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα σε εργασιακό χώρο).
  • Επικοινωνήστε με τα κατά τόπο Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Δημόσια Νοσοκομεία για παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης.
  • Καλέσετε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες ή να επικοινωνήστε με τα κατά τόπο συμβουλευτικά κέντρα https://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota-2/ (που απευθύνονται σε γυναίκες)
  • Αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες https :// metoogreece . gr /

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ