Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Χάκερς «χτυπούν» εταιρείες που σχετίζονται με τα εμβόλια του κορονοϊού

Οι ψηφιακοί «κατάσκοποι» φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους στο έργο εφοδιασμού που εμπλέκεται στον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάκερς «χτυπούν» εταιρείες που σχετίζονται με τα εμβόλια του κορονοϊού

Συναγερμό εκπέμπει η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής IBM, χάκερ προσπαθούν να παρεμβληθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για τη διανομή εμβολίων COVID-19. Οι ψηφιακοί «κατάσκοποι» φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους στο έργο εφοδιασμού που εμπλέκεται στον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η ΙΒΜ ανέφερε σε δημοσίευση της στο blog της, ότι έχει ανακαλύψει μια παγκόσμια καμπάνια ηλεκτρονικού ψαρέματος, που επικεντρώθηκε σε οργανισμούς οι οποίοι σχετίζονται με την «αλυσίδα ψύξης» του εμβολίου του κορονοιου.

Πρόκειται για τη διαδικασία που απαιτείται, για τη διατήρηση των δόσεων εμβολίου σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς μεταφέρονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες στα εμβολιαστικά κέντρα και στα φαρμακεία.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο δημοσίευσε την έκθεση της IBM, συνέστησε στα μέλη της Επιχείρησης Warp Speed της εθνικής αποστολής για τα εμβόλια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να είναι σε επιφυλακή.

Η κατανόηση του τρόπου δημιουργίας μιας ασφαλούς «αλυσίδας ψύξης» είναι θεμελιώδης για τη διανομή εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer και BioNTech, επειδή οι δόσεις πρέπει να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερες για να αποφευχθεί η αλλοίωσή τους.

Η μονάδα ασφάλειας της IBM δήλωσε ότι είχε εντοπίσει ένα γκρουπ χάκερ που εργάζεται για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της «αλυσίδας ψύξης», χρησιμοποιώντας σχολαστικά δημιουργημένα emails, που αποστέλλονται στο όνομα στελέχους της Haier Biomedical, μιας κινεζικής εταιρεία παροχής «αλυσίδας ψύξης», η οποία ειδικεύεται στην μεταφορά εμβολίων και στην αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων.

«Οι χάκερ έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια», δήλωσε η αναλυτής της IBM, Claire Zaboeva, η οποία βοήθησε στη σύνταξη της έκθεσης.

«Όποιος συνέβαλε σε αυτήν την εκστρατεία γνώριζε πολύ καλά τα προϊόντα που εμπλέκονταν στην αλυσίδα εφοδιασμού για τη χορήγηση εμβολίου για μια παγκόσμια πανδημία», είπε.

«Τα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Haier στάλθηκαν σε περίπου 10 διαφορετικούς οργανισμούς, αλλά εντοπίστηκαν μόνο ένας στόχος με το όνομα: η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χειρίζεται φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα σε ολόκληρη την ΕΕ και έχει συμβάλει στον καθορισμό κανόνων για την εισαγωγή εμβολίων», δήλωσε η IBM.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ