Χριστόφορος Σεβαστίδης: “…Θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μετά την υποβολή του αιτήματός μας (για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης) ακολούθησε και η ΑΔΕΔΥ;”

Σφοδρή απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων στα μέλη της μειοψηφίας που με ανακοίνωσή τους του επιτέθηκαν , θεωρώντας ότι ουσιαστικά επιχειρεί να εξομοιώσει τους δικαστές με τους δημοσίους υπαλλήλους- “Σύγκρουση” ενόψει εκλογικής χρονιάς 2022;

NEWSROOM
Χριστόφορος Σεβαστίδης: “…Θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μετά την υποβολή του αιτήματός μας (για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης) ακολούθησε και η ΑΔΕΔΥ;”

Μια χρονιά συγκρούσεων με ανταλλαγή “φαρμακερών” σχολίων ενόψει των προσεχών – εντός του 2022- εκλογών στην μεγαλύτερη συνδικαλιστική δικαστική ένωση, δείχνει η σφοδρότητα των ανακοινώσεων μεταξύ του προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων και μελών της μειοψηφίας του ΔΣ.

Μετά την ανακοίνωση των Ελευθερίας Κώνστα, Εφέτη, Δημ. Φούκα, Ευστ. Βεργώνη, Μαρίας Μπουτάκη, που του καταλόγισαν πως με αφορμή ένα δίκαιο αίτημα όπως είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, “βλέπουμε άναυδοι την προσπάθεια του προεδρείου να εντάξει τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς στην κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων”, ο προέδρος της Ενωσης Χρ. Σεβαστίδης απαντα με σφοδρότητα: “…Το δίδυμο Φούκα – Κώνστα μαζί με άλλους δύο αποτυχόντες υποψηφίους στις περασμένες εκλογές αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στους συναδέλφους για την άρνησή τους να δεχτούν την διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης όταν τέθηκε ως θέμα στο ΔΣ του Φεβρουαρίου από το Προεδρείο. Μάθαμε έτσι κι εμείς ποιοι ήταν οι λόγοι της άρνησής τους. Διότι, όπως λένε, την ίδια αξίωση θα προβάλλουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν είναι νοητό εμείς ως δικαστές να έχουμε όμοιες αξιώσεις με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα! Λες και πρόκειται να γίνουμε συνεργάτες σε έγκλημα με διαβόητους κακοποιούς. Ή θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μετά την υποβολή του αιτήματός μας ακολούθησε και η ΑΔΕΔΥ. Τόσος είναι ο σεβασμός τους ή καλύτερα η αηδία που εκφράζουν στους (κατά τα άλλα ήρωες) νοσοκομειακούς ιατρούς, στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας, στους (καθημερινούς συνεργάτες μας) δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ”.

Πρόβα

Η αντιπαράθεση αποτελεί μια ξεκάθαρη ‘πρόβα” μια μακράς προεκλογικής περιόδου , στον απόηχο γεγονότων που δίχασαν τους δικαστές το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα ο κ.Σεβαστίδης εξαπολύει πυρά για τη γενικότερη στάση τους: “…Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούμε από όλα αυτά για να μην “ξεπέφτουμε” στην κατηγορία του υπαλλήλου; Τέτοιες προκλητικές θέσεις απομόνωσαν για δεκαετίες το Δικαστικό Σώμα από την υπόλοιπη κοινωνία και το καταδίκασαν στην εσωστρέφεια. Ελιτισμός; Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα; Φτηνές και πρόχειρες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους;”

Ολόκληρη η απάντηση του Χρ. Σεβαστίδη εχει ως εξης:

Σχόλιο στην από 15 Οκτωβρίου ανακοίνωση Φούκα- Κώνστα για την εισφορά αλληλεγγύης

“Το δίδυμο Φούκα – Κώνστα μαζί με άλλους δύο αποτυχόντες υποψηφίους στις περασμένες εκλογές αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στους συναδέλφους για την άρνησή τους να δεχτούν την διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης όταν τέθηκε ως θέμα στο ΔΣ του Φεβρουαρίου από το Προεδρείο. Μάθαμε έτσι κι εμείς ποιοί ήταν οι λόγοι της άρνησής τους. Διότι, όπως λένε, την ίδια αξίωση θα προβάλλουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν είναι νοητό εμείς ως δικαστές να έχουμε όμοιες αξιώσεις με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα! Λες και πρόκειται να γίνουμε συνεργάτες σε έγκλημα με διαβόητους κακοποιούς. Ή θα πρέπει να ντρεπόμαστε που μετά την υποβολή του αιτήματός μας ακολούθησε και η ΑΔΕΔΥ. Τόσος είναι ο σεβασμός τους ή καλύτερα η αηδία που εκφράζουν στους (κατά τα άλλα ήρωες) νοσοκομειακούς ιατρούς, στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας, στους (καθημερινούς συνεργάτες μας) δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ. Ούτε έχουν συνειδητοποιήσει ότι ένα σωρό επιδόματα στο μισθό μας (χρόνου υπηρεσίας, τέκνων, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ) και όλες οι άδειες (τοκετού, ανατροφής τέκνου, εκπαιδευτικές, αναρρωτικές κλπ) έχουν κοινή βάση σε όλο το Δημόσιο ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει ο καθένας.

 Ακόμα και στον συγκεκριμένο φόρο το Κράτος αντιμετωπίζει όμοια όλους τους μισθοδοτούμενους στον δημόσιο τομέα. Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούμε από όλα αυτά για να μην “ξεπέφτουμε” στην κατηγορία του υπαλλήλου; Τέτοιες προκλητικές θέσεις απομόνωσαν για δεκαετίες το Δικαστικό Σώμα από την υπόλοιπη κοινωνία και το καταδίκασαν στην εσωστρέφεια. Ελιτισμός; Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα; Φτηνές και πρόχειρες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους; Το σίγουρο πάντως ότι είναι ικανοί να θυσιάσουν οικονομικά δικαιώματα και θεσμικές κατακτήσεις (όπως έκαναν πέρσι με τις δικαστικές διακοπές) των συναδέλφων τους, φτάνει να βάλουν πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια και να κάνουν αντιπολίτευση στο Προεδρείο. Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι μόλις υποβάλλουμε κάποιο αίτημα στα Υπουργεία, οι πρώτοι που ενοχλούνται και αντιδρούν δεν είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης αλλά η μειοψηφία του ΔΣ της ΕΔΕ. Περίεργες συμπτώσεις!

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Εφέτης, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr