Δ. Κυριαζίδης: Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σεξιστική επίθεση στη Ζ. Κωνσταντοπούλου
Η επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Δράμας, Δ. Κυριαζίδης μετά το χυδαίο σχόλιο κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όσο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν στο βήμα της Βουλής την προέτρεψε να “πάει να κάνει κανένα παιδί”, προκαλώντας αντιδράσεις.
Παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και αποφασίστηκε η διαγραφή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριαζίδης πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κατηγορηθεί για ομοφοβικό σχόλιο κατά του Στ. Κασσελάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά και τότε τη διαγραφή του.
Διαγραφή Κυριαζίδη: Η ένταση στη Βουλή με αφορμή τη σεξιστική επίθεση
Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής, τα οποία χαρακτήρισε «μέλλον του τόπου».
«Κάντε κανά παιδί», ακούστηκε από τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο που την είχε χαρακτηρίσει «άγαμη και άτεκνη».
«”Κάνε κανένα παιδί” μου είπατε κύριε Κυριαζίδη; Δυστυχώς, κυρία Ζαχαράκη, επειδή βρεθήκατε σε αντίστοιχη θέση και σας υπερασπίστηκα. Δεν ζητάω να με υπερασπιστείτε γιατί ξέρω ότι είστε σε δύσκολη θέση… Αυτού του είδους το μπούλινγκ και αυτή την τραχύτητα να ξέρετε ότι δεν την ανέχεται ο κόσμος», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάλεσε τον Δημήτρη Κυριαζίδη να ζητήσει συγγνώμη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο οποίος δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά έκανε λόγο για παρεξήγηση των λεγομένων του.
Εκ νέου το προεδρείο της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη για να προχωρήσει η διαδικασία, αλλά εκείνος ζήτησε κυβερνητική προτροπή.
Τον λόγο πήρε τότε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει και τόνισε ότι καμία γυναίκα δεν κρίνεται από το αν έχει τεκνοποιήσει αλλά από το έργο τους και την αξιοσύνη τους:
«Δεν έρχομαι ως αυτόκλητη υποστηρίκτρια, δεν έχει την ανάγκη μου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εγώ δεν έχω απαραίτητα και πάντα την ανάγκη της. Έρχεται όμως εκείνη η δύσκολη στιγμή… κάθε μέρα είναι η ώρα που υπερασπιζόμαστε τις γυναίκες, που είναι αυτονόητο. Δεν κρινόμαστε εδώ και οπουδήποτε από το αν έχουμε παιδιά. Αλλά αν παράγουμε έργο, δουλεύουμε με αξιοσύνη και έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή».
«Έχω τέσσερα παιδιά και ακούω πως δολοφόνησα παιδιά», είπε ο κ. Κυριαζίδης. Μετά από λίγο επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι αν εκλήφθηκαν διαφορετικά τα λεγόμενά του «θα πω ότι έκανα λάθος».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των κομμάτων, που έκαναν λόγο για «μαύρη σελίδα» στο Κοινοβούλιο.

EUROKINISSI
Λαμβάνοντας τον λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, από τη Νέα Αριστερά, είπε πως «ο συνάδελφος που υποστήριξε αυτό που υποστήριξε δεν κατανοεί αυτό που εκστόμισε. Η γυναίκα δεν προσδιορίζεται αν είναι μάνα, φίλη, σύζυγος, αδερφή. Η πατριαρχεία στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από καμιά μας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, είπε ότι «Η Κ.Ο. ταυτίζεται με την τοποθέτηση της κ. Ζαχαράκη. Αποδοκιμάζει το σχόλιο του κ. Κυριαζίδη. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Δεν επιτρέπουμε τέτοια σχόλια».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο τελευταία και είπε: «Το θέμα δεν είναι να ζητήσει ένας βουλευτής συγγνώμη από εμένα. Το θέμα είναι να τελειώνουμε με τις πρακτικές των νταήδων, με τις πρακτικές του “τι λες κυρά μου”, με τις πρακτικές του “μαζέψου, μη σε μαζέψω”. Από πλευράς μου να ξέρετε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανασχεθώ από τέτοιες πρακτικές και ευχαριστώ πολύ τις γυναίκες πρώτα, και τους άντρες της αίθουσας, που σήκωσαν ανάστημα και είπαν ότι καμιά γυναίκα δεν είναι ούτε του πατρός της ούτε του ανδρός της ούτε προσδιοριζόμενη με βάση το εάν έχει ή δεν έχει παιδιά. [.. . ] Το θέμα τελικά είναι εάν σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη, αν αναγνωρίζουμε όλους τους ανθρώπους ως ίσους, και εάν την ανθρωπιά μας την έχουμε προτεταγμένη ή βαθιά καταχωνιασμένη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Δημητριάδης: Αποσύρει την αγωγή κατά Κούγια – “Οι μάχες που δίνουμε στη ζωή, έχουν ένα όριο και αυτό είναι ο θάνατος” «Ρώτησα τον αστυνομικό “θα θέλατε τη θέση μου στο τρένο;”- Προσήγαγαν πολυτραυματία των Τεμπών στο συλλαλητήριο Μέτωπο θωράκισης του θεσμού της Δικαιοσύνης από την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και το Παρατηρητήριο Θεσμών του ΕΚΠΑ Ν. Ανδρουλάκης για Γ. Φλωρίδη: «Ή συγγνώμη ή παραίτηση» Ξυλοδαρμός 78χρονου στο Λασίθι: Στη φυλακή ο εγγονόςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr