Διεθνής αναγνώριση για την Ελλάδα: Ο ΟΟΣΑ όρισε πρόεδρο του Global Strategy Group τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Ο Έλληνας υπουργός διαδέχεται τη Marie-Gabrielle Incichen-Fleisch από την Ελβετία, πρόεδρο του Global Strategy Group από το 2018.
Διεθνή αναγνώριση για την Ελλάδα και τον Κυριάκο Πιερρακάκη συνιστά η επιλογή του συμβουλίου του ΟΟΣΑ να ορίσει τον ‘Έλληνα υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως πρόεδρο του Global Strategy Group.
Η εκλογή αυτή θα επικυρωθεί και τυπικά κατά τη συνεδρίαση του Global Strategy Group τον προσεχή Νοέμβριο, την οποία θα διοργανώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο Έλληνας υπουργός διαδέχεται τη Marie-Gabrielle Incichen-Fleisch από την Ελβετία, πρόεδρο του Global Strategy Group από το 2018.
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Global Strategy Group του @OECD. Ενδυναμώνοντας τη συνεργασία μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ επιταχύνουμε την εφαρμογή των αναγκαίων πρωτοβουλιών σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. https://t.co/HZyiYk1yyZ pic.twitter.com/Fnk6ufuEiF
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) April 20, 2021
Το Global Strategy Group, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη, έχει ως αποστολή να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών. Προετοιμάζει τις εργασίες της ετήσιας Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, υιοθετώντας όμως περισσότερο μακροπρόθεσμη οπτική.
Η Επιτροπή Global Strategy Group αποτελεί τη συνέχεια της Επιτροπής Executive Committee in Special Session (ESCC). Η ESCC μετατράπηκε σε GSG μέσα στο 2012, με εισήγηση του Ulrik Vestergaard Knudsen από τη Δανία, ο οποίος και έγινε ο πρώτος της πρόεδρος, με στόχο να αποκτήσει περισσότερο στρατηγικό και διευρυμένο χαρακτήρα.
Μεταξύ των θεματικών που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο της Επιτροπής, περιλαμβάνονται: ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το μέλλον της αγοράς εργασίας και του εμπορίου σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο, σχεδιασμός πολιτικής και διεθνής συνεργασία σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα μετά την πανδημία, καθώς και ο σχεδιασμός και εφαρμογή ενός αειφόρου και εμπεριστατωμένου σχεδίου ανάκαμψης.
Ένας ακόμη επιδιωκόμενος στόχος είναι να καταστεί η Επιτροπή περισσότερο ανοιχτή σε παγκόσμιο επίπεδο, διευρύνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε σημαντικούς εταίρους, τόσο από τις υποψήφιες για ένταξη χώρες όσο και από εκπροσώπους Sherpas των G7 και G20.
Πηγή: iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψηφιακό κτηματολόγιο: 1.138 νέες εφαρμογές για πολίτες και 100.000 μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, επιμελητές Ψηφιακή εποχή: Είκοσι πέντε δικαστικά πιστοποιητικά σε ένα – Τί είναι το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας που γίνεται πράξη Πιερρακάκης για Κτηματολόγιο: Οι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους από απόσταση Πιερρακάκης: Ετοιμάζουμε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα των self test – BINTEO Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας πολιτών – ΔημοσίουΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr