Εισαγγελική έρευνα μετά τη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου που καλούσε σε εκδίκηση για τη Γάζα

Η προκαταρκτική έρευνα παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Χανίων για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα

NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα μετά τη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου που καλούσε σε εκδίκηση για τη Γάζα

Εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική σε βάρος ενός 39χρονου Αιγύπτιου που καλούσε σε εκδίκηση για τη Γάζα, όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, μέσω διαδικτύου προέτρεπε ο 39χρονος άνδρας – υπήκοος Αιγύπτου – σε πράξεις βίας εξαιτίας των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Η προκαταρκτική έρευνα παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Χανίων για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα

freepik

Καλούσε σε εκδίκηση για τη Γάζα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα”

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr  έως σήμερα 8/11/2023 βρίσκεται στο opengov.gr, σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: «Εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο». 

Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός (ΕΕ) 2021/784 συμπληρώνει προγενέστερα ενωσιακά νομοθετικά και μη νομοθετικά μέτρα, που αφορούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ειδικότερα του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, όπως η Οδηγία 2000/31, η Οδηγία 2017/541 και η Σύσταση 2018/334 της Επιτροπής.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της ψηφιακής αγοράς σε μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, αντιμετωπίζοντας την κατάχρηση από τους τρομοκράτες των δυνατοτήτων που τους παρέχει το διαδίκτυο για τρομοκρατικούς σκοπούς (διάδοση μηνυμάτων, εκφοβισμός, στρατολόγηση και διευκόλυνση διεξαγωγής τρομοκρατικών επιθέσεων) και συμβάλλοντας στην επίτευξη της δημόσιας ασφάλειας σε ολόκληρη την Ένωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ