Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025

Διπλή παρέμβαση Αδειλίνη: Ζητάει από την εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να προσκομίσει στοιχεία για τυχόν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του γιου της

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας ζητάει προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των θανάτων του Βασίλη Καλογήρου, στο πλαίσιο της οποίας η μητέρα του θύματος και εισαγγελέας Εφετών Λάρισας να αποδείξει τις υπόνοιες που άφησε για εγκληματική ενέργεια - Προηγήθηκε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, στην οποία η Γ. Αδειλίνη διευκρίνισε ότι όταν εξαφανίστηκε το θύμα, η μητέρα του εξέφραζε δυσαρέσκεια για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν την υπόθεση με τα εισαγγελικά της καθήκοντα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διπλή παρέμβαση Αδειλίνη: Ζητάει από την εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να προσκομίσει στοιχεία για τυχόν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του γιου της (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δύο ανακοινώσεις μέσα σε διάστημα μίας ώρας από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό της χώρας, Γεωργία Αδειλίνη, δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, γιου της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας.

Στην πρώτη ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διευκρίνισε κατηγορηματικά ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τη μητέρα του θύματος, μόλις λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του, η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα.

Ως εκ τούτου, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο (χωρίς να τον κατονομάζει), ότι «αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού».

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η κυρία Αδειλίνη ζητάει από τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, «δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση  αστυνομικές αρχές». 

Στο πλαίσιο της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναθέτει στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας «να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε  σχετικά.»

Η δεύτερη ανακοίνωση της Γ. Αδειλίνη

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας   την ακόλουθη παραγγελία:

Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη  προανάκριση  αστυνομικές αρχές. 

Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε  σχετικά.

Η πρώτη ανακοίνωση της Γ. Αδειλίνη

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: «σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας». 

Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας)».

Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα.

Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού.

Σχετική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του Γ. Τσούκαλη, ερευνητή της οικογένειας του τότε αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, που διαλαμβάνεται στο tovima.gr της 25/1/2025, στο άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη-Συνδέεται η υπόθεση με τα Τέμπη;» και την οποία αναφέρω αυτούσια: «Παρά το γεγονός ότι πέρασε ως σενάριο εξαφάνισης στον κοινό νου το επάγγελμα της μητέρας του Βασίλη, επειδή ως εισαγγελέας εφετών είχε αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών, θα ήθελα να πω ότι και η οικογένεια και εγώ το αποκλείουμε. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί…».

Σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ