Δράμα: Συνελήφθη 40χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας – Πώς “παγίδευσε” έναν 14χρονο
Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Δράμας και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί ενώπιον του.
Ένας 40χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα στη Δράμα για παιδική πορνογραφία καθώς κατείχε 8 αρχεία με αντίστοιχο υλικό.
40χρονος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία: Πώς “παγίδευσε” έναν 14χρονο
Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία από τον περασμένο Νοέμβριο, ο συγκεκριμένος άνδρας, με τη χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε σε επαφή με 14χρονο, μέσω συνομιλιών και ανταλλαγής μηνυμάτων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την επικοινωνία τους, ο 40χρονος απέστειλε στον ανήλικο φωτογραφίες με άσεμνο υλικό, ζητώντας και από εκείνον να πράξει παρόμοια, όπως και έκανε.
Στη συνέχεια, κατά την ίδια ανακοίνωση, πρότεινε στον ανήλικο να συναντηθούν από κοντά, ενώ παράλληλα, τον προέτρεψε να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες συνομήλικου φίλου του, με τον οποίο ο 40χρονος ήρθε επίσης σε επικοινωνία, με τον δεύτερο ανήλικο όμως να αρνείται.
Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Δράμας και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί ενώπιον του.
Συμβουλές της ΕΛΑΣ
- Τήρησε στο διαδίκτυο τους κανόνες που τηρείς και στην πραγματική ζωή.
- Συζήτησε με τους γονείς σου για τη διαδικτυακή σου ζωή, όπως κάνεις και για την πραγματική και πλοηγήσου μαζί τους στο διαδίκτυο προκειμένου να τους δείξεις τα ενδιαφέροντά σου.
- Βεβαιώσου για την ασφάλεια των λογαριασμών που διατηρείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα διαδικτυακά παιχνίδια και στις εφαρμογές, ελέγχοντας σχολαστικά τις ρυθμίσεις ασφάλειας αυτών και χρησιμοποιώντας σύνθετο κωδικό πρόσβασης και τη δυνατότητα διπλού ελέγχου ταυτότητας ( two step verification ).
- Αν έχεις λογαριασμό σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, απόφυγε την ανάρτηση προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, σχολείο), καθώς και δικών σου φωτογραφιών ή των συμμαθητών σου.
- Ρύθμισε τους λογαριασμούς σου προκειμένου να είναι ιδιωτικοί και μην αποδέχεσαι αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ούτε από «φίλους φίλων». Θυμήσου ότι και στους ιδιωτικούς λογαριασμούς δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να παραβιαστεί τόσο ο λογαριασμός σου, όσο και κάποιου φίλου σου και να εκτεθεί και το υλικό που εσύ έχεις ανεβάσει.
- Μην αποστέλλεις προσωπικές φωτογραφίες ακόμα και σε γνωστά σου άτομα.
- Απόφυγε ιστοσελίδες στις οποίες μπορείς να συνομιλήσεις με αγνώστους ή δεν εμφανίζεται το username τους ή απαιτείται χρήση κάμερας.
- Παίξε διαδικτυακά παιχνίδια με όρια και κανόνες, αποφεύγοντας τη συνομιλία με άγνωστους χρήστες.
- Μην ανοίγεις ποτέ την κάμερα για να συνομιλήσεις διαδικτυακά με αγνώστους.
- Οι κακόβουλοι χρήστες που προσεγγίζουν ανηλίκους διαδικτυακά είναι αρχικά πάντα διαθέσιμοι, υποστηρικτικοί και γνωρίζουν τα ενδιαφέροντά σου προκειμένου να σε προσεγγίσουν. Στόχος τους είναι να δώσουν την αίσθηση ότι «μπορείς να τους χειριστείς».
- Αν κάποιος χρήστης σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα σε μια διαδικτυακή συνομιλία ή σου ζητήσει να βγάλεις φωτογραφία που να δείχνει το σώμα σου και να τη στείλεις, μην το κάνεις σε καμία περίπτωση και ειδοποίησε αμέσως έναν ενήλικο που εμπιστεύεσαι.
- Μην ανοίγεις μηνύματα/e-mail και κυρίως συνδέσμους (link), που υπάρχουν σ’ αυτά, ακόμη κι αν σου τα έχει στείλει κάποιος φίλος ή φίλη σου.
- Θυμήσου: αν σου συμβεί κάτι που σε φέρνει σε δύσκολη θέση στο διαδίκτυο πρέπει να το πεις και όχι να το υποστείς. Συζήτησέ το με κάποιον ενήλικο που εμπιστεύεσαι, δείχνοντας θάρρος και αποθήκευσε τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχεις στη διάθεσή σου ( screen shot φωτογραφιών/μηνυμάτων).
Για άμεση ενημέρωση που αφορά θέματα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook: https://www.facebook.com/cyberkid.gov.gr/ και https://www.facebook.com/CyberAlertGR/ Twitter: @cyberalertGR και Instagram: @cyberalert.gr.
Για φορητές συσκευές (smartphone, tablets) κατεβάστε την εφαρμογή CYBERKID και την εφαρμογή FEELSAFE δωρεάν.
Για οποιοδήποτε θέμα αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους:
– Τηλέφωνο : 11188 – Fax: 213-1527471 – Email: [email protected] – μέσω του portal στη διεύθυνση: https://goo.gl/vOHdVb – Ταχυδρομική διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 11522, Αθήνα
Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος:
– Τηλέφωνο: 11188 – Fax: 213-1527666 – Email: [email protected] – Ταχυδρομική διεύθυνση: Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 54 121, Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα: 8 προσαγωγές για την επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα – ΒΙΝΤΕΟ Γιώργος Τσίπρας: “Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας” Θ. Κοντογεώργης: “Η κοινωνία αποδέχεται και θα στηρίξει τις αλλαγές στα πανεπιστήμια” Νεκρό έμβρυο σε αποχεύτευση στη Σόλωνος: Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού η έρευνα – Σήμερα η νεκροψία – ΒΙΝΤΕΟ Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε βενζινάδικο – Άρπαξαν τον σταυρό από τον λαιμό της ιδιοκτήτριας – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr