Εφιαλτικές στιγμές για 16χρονη στο Μαρούσι: Της επιτέθηκε για να την βιάσει στο πάρκινγκ του σπιτιού της – ΒΙΝΤΕΟ

Η 16χρονη πάλεψε με τον δράστη και αφού τον δάγκωσε στο χέρι στη συνέχεια κατάφερε να του ξεφύγει

NEWSROOM
Εφιαλτικές στιγμές για 16χρονη στο Μαρούσι: Της επιτέθηκε για να την βιάσει στο πάρκινγκ του σπιτιού της – ΒΙΝΤΕΟ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μια 16χρονη στο Μαρούσι καθώς έγινε σε βάρος της απόπειρα βιασμού και μάλιστα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει.

FREEPIK

Μαρούσι-απόπειρα βιασμού: Της επιτέθηκε για να την βιάσει στο πάρκινγκ του σπιτιού της

Ο εφιάλτης για τη 16χρονη ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ανήλικη που ήταν στο διαμέρισμα της οικογένειας της, βγήκε από αυτό και κατευθύνθηκε προς τα υπόγεια πάρκινγκ του κτιριακού συγκροτήματος που διαμένει.

Χωρίς η κοπέλα να υποψιαστεί την παρουσία κάπου άλλου ατόμου συνέχισε να περπατά αμέριμνη προκειμένου να πάρει το ποδήλατο της.

Ξαφνικά από πίσω της επιτέθηκε ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος αφού της έκλεισε το στόμα με το χέρι του, στη συνέχεια την ακινητοποίησε με τη χρήση σωματικής βίας κι άρχισε να τη θωπεύει.

Μαρούσι-απόπειρα βιασμού: Η 16χρονη δάγκωσε τον επίδοξο βιαστή και κατάφερε να ξεφύγει

Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, η 16χρονη κατάφερε να αντισταθεί στον δράστη. Πάλεψε μαζί του, και αφού τον δάγκωσε στο χέρι στη συνέχεια κατάφερε να ξεφύγει, ενώ ο άγνωστος άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Οι συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης είναι επιβαρυντικές ψυχολογικά για τα άτομα που τις υφίστανται. Αν έχετε βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά είναι πιθανό να αισθάνεστε φόβο, ενοχή, θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση, ντροπή, άγχος και θυμό ή να νιώθετε αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι και «μπλοκαρισμένοι».

Προκειμένου να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση: 

  • Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε για το τι σας έχει συμβεί, ώστε να σας βοηθήσει.
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα του υποστηρικτικού σας περιβάλλοντος, με ειδικό ψυχικής υγείας ή με κάποια από τις γραμμές/δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης (βλ. παρακάτω), ώστε να αντλήσετε δύναμη, να ξεπεράσετε το φόβο σας και να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για τη συμπεριφορά του θύτη.
  • Θυμηθείτε ότι και άλλα άτομα έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά. Δεν είστε οι μόνοι και δεν είστε μόνοι.
  • Έχετε κατά νου ότι θύματα που ζήτησαν βοήθεια και κατήγγειλαν τέτοιου είδους πράξεις (βλ. παρακάτω που μπορείτε να απευθυνθείτε) κατάφεραν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης και να διαφυλάξουν την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.
  • Σκεφτείτε ότι με την αναφορά – καταγγελία των σε βάρος σας πράξεων, προστατεύετε και άλλα άτομα από τον ίδιο δράστη ή άλλους πιθανούς δράστες.
  1. Που μπορείτε να απευθυνθείτε; 
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 100 και αν δε μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε μήνυμα ( sms ) γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση και το είδος της επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου»).
  • Μπορείτε να μεταβείτε στην πλησιέστερη αστυνομική υπηρεσία και να αναφέρετε τι σας έχει συμβεί.
  • Αν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα μέσα στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας ( δείτε τηλέφωνα )
  • Αν πρόκειται για πράξη που έλαβε χώρα μέσω του διαδικτύου, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 11188.

Σημειώνεται ότι για τα αδίκημα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας/ελευθερίας, από τη στιγμή που θα λάβουν γνώση οι αστυνομικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα, με ευαισθησία και σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του θύματος.

Επιπλέον μπορείτε να:

  • Αναφέρετε το περιστατικό στις κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές.
  • Απευθυνθείτε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας 15512 (όταν πρόκειται για συμβάν που λαμβάνει χώρα σε εργασιακό χώρο).
  • Επικοινωνήστε με τα κατά τόπο Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Δημόσια Νοσοκομεία για παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης.
  • Καλέσετε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες ή να επικοινωνήστε με τα κατά τόπο συμβουλευτικά κέντρα https://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota-2/ (που απευθύνονται σε γυναίκες)
  • Αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες https :// metoogreece . gr /

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr