Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Ψήφισμα για το θάνατο του Ζήση Κωνσταντίνου
Όπως αναφέρεται, "Ο εκλιπών υπηρέτησε με απαράμιλλο ζήλο το δικανικό βήμα επί έξιδεκαετίες και συμμετείχε επί μακρόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματική άσκηση της ποινικής δικηγορίας".
Ψήφισμα για τον θάνατο του Ζήση Κωνσταντίνου εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο Ζήσης Κωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και υπήρξε ένας από τους πιο έμπειρους ποινικολόγους της Ελλάδας, που χειρίστηκε εκατοντάδες πολύκροτες υποθέσεις.
Όπως αναφέρεται, “Ο εκλιπών υπηρέτησε με απαράμιλλο ζήλο το δικανικό βήμα επί έξιδεκαετίες και συμμετείχε επί μακρόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματική άσκηση της ποινικής δικηγορίας”.
Αναλυτικά το ψήφισμα της Ένωσης έχει ως εξής:
“Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων πληροφορήθηκε την απώλεια του διακεκριμένου μέλους της Ζήση Κωνσταντίνου.
Ο εκλιπών υπηρέτησε με απαράμιλλο ζήλο το δικανικό βήμα επί έξιδεκαετίες και συμμετείχε επί μακρόν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματική άσκηση της ποινικής δικηγορίας.
Το ΔΣ της Ένωσης εκφράζει θερμάσυλλυπητήρια προς τους οικείους του και θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία καταθέτοντας στέφανο στην μνήμη του.
Αθήνα, 3Σεπτεμβρίου 2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων”
Ζήσης Κωνσταντίνου: Η σπουδαία πορεία του
Ο Ζήσης Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1937 στη Λάρισα και το 1963 γράφτηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ήταν πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών.
Σε συνέντευξή του (theartofcrimes.gr) έλεγε για το Ποινικό Δίκαιο: «Το ξεχωριστό στοιχείο που διαφοροποιεί το ποινικό δίκαιο από τους υπολοίπους κλάδους του Δικαίου, είναι, φρονώ, η αμεσότητα της διαδικασίας και του αποτελέσματος της προσπάθειας του δικηγόρου. Ο δικηγόρος, δηλαδή, με το τέλος της δίκης, που συνηθέστατα είναι σε λίγα λεπτά ή λίγες ώρες, βλέπει αμέσως, ζωντανά, μπροστά του, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η αμεσότητα της διαδικασίας της ποινικής δίκης είναι, όπως φαίνεται, εκείνη που έκανε τον σύγχρονο Νομοθέτη να μεταφέρει, και στο πεδίο της αστικής, τουλάχιστον, δίκης, τν ζωντανή εξέταση των μαρτύρων από το ίδιο το Δικαστήριο (που θα βγάλει, αργότερα, την απόφαση) και όχι από Εισηγητή Δικαστή. Αυτό άρχισε με τα ασφαλιστικά μέτρα, την εργατική διαδικασία και, σιγά σιγά, επεκτάθηκε και σε άλλες αστικές διαδικασίες».
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον αιφνίδιο θάνατο του Ζήση Κωνσταντίνου και τόνισε ότι αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον νομικό κόσμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύλληψη ιερέα για ενδοοικογενειακή απειλή: “Ο πατέρας μου δεν της άπλωσε χέρι” λέει ο γιός του ζευγαριού – ΒΙΝΤΕΟ Απόστολος Λύτρας: Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου ο γνωστός δικηγόρος – ΒΙΝΤΕΟ Στ. Κασσελάκης: Αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Η πρότασή του – ΒΙΝΤΕΟ Κακοκαιρία στη Θεσπρωτία: Ήχησε το 112 – “Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα”Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr