Τετάρτη 02 Απριλίου 2025

Εξασθενεί η κακοκαιρία Bora – Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Πέμπτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξασθενεί η κακοκαιρία Bora – Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη EUROKINISSI

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές προβλέπονται σήμερα (3/12) στη Θεσσαλία (νομοί Λάρισας – Μαγνησίας), στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Σάμου, Ικαρίας), στις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έως και τις πρωινές ώρες.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΑΜΥ:

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά (κυρίως παράκτια τμήματα) και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προ μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά το βράδυ 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ