Grooming: Πώς γλίτωσε ανήλικη – Οι ενέργειες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών – ΒΙΝΤΕΟ

H δικογραφία για τον κατηγορούμενο υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

NEWSROOM
Grooming: Πώς γλίτωσε ανήλικη – Οι ενέργειες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών – ΒΙΝΤΕΟ

Grooming: Την εφηβική αγνότητα και τις σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου εκμεταλλεύτηκε ένας άνδρας ο οποίος προσέγγισε μια ανήλικη με τη μέθοδο του αποκαλούμενου grooming, δηλαδή της αποπλάνησης μέσω ίντερνετ, αποσπώντας από τον υπολογιστή της φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο.

Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε πως χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης την προσέγγισε συναισθηματικά με τη μέθοδο της διαδικτυακής αποπλάνησης «grooming» και απέσπασε φωτογραφίες και βίντεο σε προσωπικές της στιγμές, ενώ παράλληλα, επιχείρησε να τη συναντήσει από κοντά.

Grooming: Οι ενέργειες της Εισαγγελίας Αθηνών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και βρέθηκε το άτομο που εμπλέκονταν καθώς και ο τόπος κατοικίας του.

Κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνες στην οικία του ημεδαπού, οπού προέκυψαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία έχουν αποστέλλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία για τον κατηγορούμενο υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο άνδρας δε συνελήφθη γιατί είχε παρέλθει η αυτόφωρος διαδικασία.

Tο διαδικτυακό «grooming» συµβαίνει όταν ένας ενήλικας έρχεται σε επαφή µέσω του διαδικτύου µε ένα παιδί ή έφηβο προκειµένου να το συναντήσει από κοντά και να το εκµεταλλευτεί µε πολύ άσχηµο τρόπο. Το διαδικτυακό grooming ή αλλιώς η «αποπλάνηση» µέσω διαδικτύου είναι ένα έγκληµα που τιµωρείται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μπορεί να συµβεί σε όλους τους ιστοχώρους που είναι πολύ δηµοφιλείς στους εφήβους και στα παιδιά όπως στα διαδικτυακά παιχνίδια, στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. facebook, stardoll), στα δωµάτια συνοµιλίας (chat rooms) κ.λπ.

Κάποιοι διαδικτυακοί groomers µπορεί να προσποιούνται ότι είναι συνοµίληκοι µε τα παιδιά (π.χ. βάζοντας ψεύτικη φωτογραφία προφίλ και δηλώνοντας ψευδή ηλικία).

Ακόµα, οι διαδικτυακοί groomers συνήθως έχουν γνώσεις στο να χειρίζονται ψυχολογικά και συναισθηµατικά τους εφήβους (π.χ. γνωρίζουν την εφηβική γλώσσα και τον εφηβικό τρόπο σκέψης) και γι’ αυτό µπορεί να χρησιµοποιούν διάφορες τεχνικές προκειµένου να αποκτήσουν αρχικά την εµπιστοσύνη του εφήβου.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr