Η απροσεξία που οδήγησε στην εξιχνίαση του “ριφιφί” των θυρίδων στο Ψυχικό

Ο κατηγορούμενος, σύζυγος γνωστής τηλεπερσόνας, αναμένεται αύριο το πρωί ενώπιον των ανακριτικών αρχών να αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση

NEWSROOM
Η απροσεξία που οδήγησε στην εξιχνίαση του “ριφιφί” των θυρίδων στο Ψυχικό

Μία απροσεξία του 58χρονου θεατρικού παραγωγού και συζύγου γνωστής τηλεπερσόνας ήταν αυτή που οδήγησε τις Αρχές στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής κλοπής σε τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, θα βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο την Παρασκευή προκείμενου να απολογηθεί για όσα του προσάπτουν.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες την εμπλοκή του στην υπόθεση, φέρεται να έκανε ένα «λάθος», το οποίο αποτέλεσε την αρχή του νήματος για την αστυνομία προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.

Πρόκειται για δείγμα γενετικού του υλικού, το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων. Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται ούτε για δακτυλικό αποτύπωμα, ούτε για τρίχα, παρά για στίγμα από ιδρώτα, μέσω του οποίου κατόρθωσαν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο.

Ο 58χρονος φέρεται από λάθος να άφησε dna του σε μία από τις θυρίδες που «άνοιξαν» με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ η δική του θυρίδα βρισκόταν  ακριβώς δίπλα από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να μπαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, ενώ -όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές- είχε το χρόνο να «χαρτογραφήσει» το χώρο και να επιλέξει το στόχο του.

Οι Αρχές έφτασαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο έπειτα από εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, των επισκεπτών των θυρίδων, αλλά και του του περιεχομένου των θυρίδων.

Αν και η ακριβής ημερομηνία των κλοπών δεν έχει αποσαφηνιστεί από την αστυνομία, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα είχαν προσδιορίσει χρονικά την κλοπή στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπήκαν 300 κάτοχοι θυρίδων, αλλά την προσοχή τους τράβηξε ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας εξαιτίας παλαιότερων εμπλοκών του με τη δικαιοσύνη.

Από το υλικό των καμερών ασφαλείας εντόπισαν τον 58χρονο να εισέρχεται στο χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, στο εσωτερικό του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχουν κάμερες, οπότε μπορούσαν να διαπιστώσουν μόνο την είσοδο του.

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο χώρο, εντόπισαν ότι ο 58χρονος, σε βάρος του οποίου  υπήρχαν υποθέσεις πλαστογραφίας αδειών αυτοκινήτων και απάτης με ηλεκτρονικά παιχνίδια, είχε επισκεφθεί το 2020 5-6 φορές την τράπεζα, ενώ μια από αυτές έγινε μετά την διάρρηξη. Σημειώνεται, ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως σε ένα από τα βίντεο φαινόταν από πλευράς του μια προσπάθεια απόκρυψης των χαρακτηριστικών του κατά την είσοδό του στην τράπεζα.

Όταν στη συνέχεια βρέθηκε το «ορφανό» δείγμα γενετικού υλικού, η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί τα κλοπιμαία από τις τέσσερις θυρίδες.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στη Βάρη αλλά και σε γνωστό κατάστημα αισθητικής και περιποίησης γυναικών στο Χαλάνδρι, χωρίς να εντοπίσουν ούτε τα μετρητά ούτε κάποιο από τα πολύτιμα κοσμήματα. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας, κινητό τηλέφωνο, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Το χρονικό  

Η πρώτη καταγγελία, που αποκάλυψε και την υπόθεση, έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, όταν μια γυναίκα, μέλος γνωστής οικογένειας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Πολύ σύντομα προστέθηκε και μια δεύτερη καταγγελία από άλλη μια γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία. Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα και περιέγραφε, ότι από την θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες γυναικών και ιδιοκτητριών των θυρίδων, με την μια να αναφέρει ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και την άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr