Η Δικαιοσύνη στο επίκεντρο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών: Ι. Κλάπα, Μ. Πικραμένος, Γ. Φλωρίδης και Ι. Σαρμάς καταθέτουν τις απόψεις τους
Με τη φετινή επετειακή διοργάνωση να φέρει τον τίτλο “Ανακατάξεις” θα μιλήσουν στην ενότητα για την Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Άνοιξαν οι εργασίες του 10ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, στο πλαίσιο των οποίων ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί ο ρόλος της Δικαιοσύνης. Για τη θέση των θεσμικών δικαστικών οργάνων σε μία εποχή αβεβαιότητας μιλάνε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος.
Την ισορροπία της «εξουσίας» μεταξύ Δικαιοσύνης και πολιτικής αναλύουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο πρόεδρος ε.τ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.
Η επετειακή διοργάνωση του Φόρουμ με τον τίτλο «Ανακατάξεις» θα διαρκέσει έως το Σάββατο 12 Απριλίου, το Φόρουμ και θα αποτελέσει πλατφόρμα ουσιαστικού διαλόγου, γύρω από καίρια ζητήματα που διαμορφώνουν τη διεθνή πραγματικότητα και καθορίζουν το μέλλον.
Από τα πολεμικά μέτωπα στις γειτονικές χώρες και την ενεργειακή αβεβαιότητα, έως τις γεωοικονομικές αλλαγές, την ευρωπαϊκή συνοχή, τη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και την ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων που μεταβάλλουν τα γεγονότα, ο εφετινός θεματικός άξονας περιλαμβάνει ζητήματα αιχμής όπως η Ασφάλεια, η Άμυνα, η Καινοτομία, η Ενιαία Αγορά και η Πράσινη Μετάβαση, καθώς και τις σχέσεις με ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Ταυτόχρονα, θα συζητηθούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των δυναμικών κλάδων της, όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και η Ενέργεια.
Με περισσότερους από 1.000 ομιλητές από 70 χώρες, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εδραιώνει τον χαρακτήρα του σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 200 συζητήσεις σε 35 θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, υψηλόβαθμων στελεχών διεθνών οργανισμών, διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ηγετικών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου. Ανάμεσα στους ομιλητές ενδεικτικά αναφέρονται, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Georgiev Radev, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Joaquim Miranda Sarmento, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.
Το Φόρουμ πλαισιώνεται με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 εν ενεργεία υπουργών από όλο τον κόσμο, τη συμβολή 30 κορυφαίων think tanks και διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το ΝΑΤΟ, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων που ασκούν μεγάλη επιρροή στο διεθνές στερέωμα, ανώτατα στελέχη ασφαλείας, εκπροσώπους της διανόησης και κορυφαίων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Όπως ανακοινώθηκε, στο Φόρουμ θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το “παρών” θα δώσουν ακόμη εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Σημαντικές παρουσίες από τη διεθνή σκηνή περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον Christopher Pissarides, βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Regius από την Οικονομική Σχολή του Λονδίνου, τον Dr. Albert Bourla, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Pfizer από τις ΗΠΑ, τον κάτοχο τη έδρας Γεωπολιτικής Robert Strausz-Hupé Chair στο Foreign Policy Research Institute Robert D. Kaplan, καθώς και τον επικεφαλής Οικονομικό Σχολιαστή των Financial Times Martin Wolf.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέμπη: Ανακριτική παραγγελία να κατατεθούν τα πτυχία τεχνικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων των οικογενειών Λάρισα: Ποινική δίωξη σε καθηγητή για ασέλγεια ανήλικης μαθήτριας Κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου: Διερεύνηση των εμπλεκομένων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Βρέθηκαν 500.000 ευρώ και ακίνητα που δεν δικαιολογούνται Ηράκλειο: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 29χρονο που επιτέθηκε σε ταξιτζή με μαγκούραΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr