Η κυβερνοεπίθεση που ταρακούνησε Μέγαρο Μαξίμου, ΕΥΠ και ΕΛΑΣ
Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2019. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικών δίκτυα των κρατικών υπηρεσιών και στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας κυβερνοκατασκοπείας με την κωδική ονομασία «Θαλάσσια Χελώνα» (Sea Turtle). Η επίθεση έγινε […]
Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2019.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικών δίκτυα των κρατικών υπηρεσιών και στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας κυβερνοκατασκοπείας με την κωδική ονομασία «Θαλάσσια Χελώνα» (Sea Turtle).
Η επίθεση έγινε αντιληπτή από στελέχη της ομάδας κυβερνοασφάλειας του τότε πρωθυπουργικού γραφείου, όταν διαπιστώθηκε ασυνήθιστη δυσλειτουργία στη χρήση των emails.
Ακολούθησε άμεση ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Υποθέσεων (CERT) της ΕΥΠ και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την ίδια ημέρα μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ -ΙΠ) στο Ηράκλειο κλιμάκιο των δύο υπηρεσιών και τεχνικοί του Μαξίμου.
Αξιωματούχος, που μίλησε στην «Καθημερινή» υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε πως οι υποψίες τους στράφηκαν από την πρώτη στιγμή προς την Κρήτη, κι αυτό διότι εκτιμούσαν ότι η δυσλειτουργία οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση κατά του μητρώου ονομάτων ίντερνετ με κατάληξη .gr και .ελ, την τεχνική υποστήριξη του οποίου είχε το ΙΤΕ, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr