Καταγγελία δικαστικών υπαλλήλων: Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ κορονοϊού – Διάκριση έναντι άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου
Σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, για τα μέτρα μετά την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων. Σε επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης μιλάει για άνιση μεταχείριση και ζητά διευκρινιστική εγκύκλιο.
Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), επισημαίνοντας πως βάσει των νέων μέτρων μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, διεκδικώντας ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρει στο «επείγον αίτημα» προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη σχετική απόφαση ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ ελέγχου για κορονοϊό των ανεμβολίαστων ατόμων που εισέρχονται στα δικαστήρια (συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών), αναφέρεται ότι, απαιτείται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ 72 ωρών αν πρόκειται για μοριακό ή 48 ωρών, αν πρόκειται για rapid test.
«Αυτό όμως, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες, σημαίνει ότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος στα δικαστήρια θα χρειάζεται 2-3 τεστ την εβδομάδα, γεγονός που του επιφέρει κόστος 20-30 ευρώ την εβδομάδα. Όμως πέρα από το οικονομικό κόστος, συνιστά και άνιση μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο, όπου, σύμφωνα με άλλη διάταξη της ίδιας Κ.Υ.Α., αρκεί η διενέργεια ενός μόνο τεστ την εβδομάδα».
Για το λόγο αυτό η ΟΔΥΕ ζητάει άμεσα«με διευκρινιστική εγκύκλιο ή ανακοίνωση να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα».
Παράλληλα, σημειώνει πως σε σχέση με τον έλεγχο εισόδου για τους εισερχόμενους στις δικαστικές υπηρεσίες, «σας είχαμε επίσης επισημάνει, τόσο η ΟΔΥΕ ως συνδικαλιστικό όργανο, όσο και οι Διευθύνοντες των Δικαστικών Υπηρεσιών κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι το έργο αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ», αφενός μεν γιατί δεν είναι στα καθήκοντά τους, αφετέρου δε γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, δεδομένων των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό που υφίστανται στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας».
Παραπέμπει δε στην από μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης παραδοχή αυτής της πραγματικότητας, γεγονός που είχε ως «αποτέλεσμα την έγκριση της δαπάνης για τη σύναψη συμβάσεων με εταιρείες security».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων: Γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση της Νομοπαρασκευαστικής για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών Νέος Ποινικός Κώδικας: Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το νομοσχέδιο με τις νέες διατάξεις – Όλες οι αλλαγές Επίθεση με βιτριόλι-Συγκλονίζει η Ιωάννα: “Έλεγα στον εαυτό μου δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, είναι σαν να έχεις πεθάνει” – ΒΙΝΤΕΟ Eκλογές: Νέα πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η Ζαφειρούλα ΒασιλάτηΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr