Kηφισιά: Ο μπον βιβέρ απατεώνας με την τριόροφη μεζονέτα, την πόρσε και τη χλιδάτη ζωή – Πώς “μάδησε” τα θύματά του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο απατεώνας είχε το παρατσούκλι «χασάπης» και οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν «χασάπης των επενδυτών».

NEWSROOM
Kηφισιά: Ο μπον βιβέρ απατεώνας με την τριόροφη μεζονέτα, την πόρσε και τη χλιδάτη ζωή – Πώς “μάδησε” τα θύματά του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο απατεώνας της Κηφισιάς πιάστηκε στην “φάκα” του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής καθώς εξαπατούσε τα θύματά του πουλώντας τους μαϊμού ομόλογα.

Ένας 55χρονος Ελληνοαμερικανός με σπουδές στο ελληνοαμερικανικό κολέγιο, έδειχνε να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Απατεώνας της Κηφισιάς: Ο μπον βιβέρ με την τριόροφη μεζονέτα, την πόρσε και τη χλιδάτη ζωή

Ζούσε σε μία τριόροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, κι ήταν γνώριμος στα καφέ της περιοχής αλλά και στους κοσμικούς κύκλους. Κυκλοφορούσε με μία λευκή Πόρσε, είχε μηχανή Χάρλει, και μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, την περίοδο του Ιουλίου, ότι έκανε χειμερινό σκι, δηλαδή έκανε διακοπές στο νότιο ημισφαίριο.

Ο 55χρονος εμφανιζόταν ως μεγαλοστέλεχος μεγάλης αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρηματιών, και κατάφερε να τους «μαδήσει».

Ο απατεώνας της Κηφισιάς είχε το παρατσούκλι «χασάπης» και οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν «χασάπης των επενδυτών».

Απατεώνας της Κηφισιάς: Ο τρόπος δράσης του

Σύμφωνα με το MEGA o 55χρονος έπαιρνε λεφτά για δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες που είχαν μεγάλη απόδοση, πράγμα το οποίο ήταν απάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής 27 θύματα που βρήκαν το θάρρος να παραδεχθούν ότι εξαπατήθηκαν από τον 55χρονο.

Το ποσό που φέρεται να υφάρπαξε υπολογίζεται στις 240.000 ευρώ. Ο 55χρονος συνελήφθη – στον δρόμο – από τους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας Αττικής με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, και ο ίδιος προφυλακίστηκε.

Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην πέσουμε θύματα απάτης

 

-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

-Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού – συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

-Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα, δε, δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

-Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

-Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα – εταιρείες για αγορά αγαθών – προσφορά υπηρεσιών.

-Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr