Κρήτη: Απατεώνες ζήτησαν 40.000 ευρώ για να κρατήσουν την κόρη της εκτός φυλακής αλλά… δεν έβρισκαν το σπίτι

Στο κόλπο και υποτιθέμενη "δικηγόρος"

NEWSROOM
Κρήτη: Απατεώνες ζήτησαν 40.000 ευρώ για να κρατήσουν την κόρη της εκτός φυλακής αλλά… δεν έβρισκαν το σπίτι

Ευφάνταστοι οι απατεώνες με τις προφάσεις που βρίσκουν ώστε να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να τους δώσουν τα χρήματα τους. Αυτή τη φορά διαπράχθηκε παραλίγο απάτη στην Κρήτη, σε βάρος 65χρονης, όταν της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Ζήτησαν μάλιστα 40.000 ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η κόρη της θα έμενε εκτός φυλακής.

Το περιστατικό, σημειώθηκε την Δευτέρα στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η 65χρονη υποτίθεται ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κόρη της, κατά την διάρκεια του οποίου εκείνη έκλαιγε γοερά και είπε στην 65χρονη μητέρα της ότι είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. 

Απάτη στην Κρήτη: Ζήτησαν 40.000 ευρώ για να κρατήσουν την κόρη της εκτός φυλακής

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, αμέσως μετά πήρε το ακουστικό η υποτιθέμενη “δικηγόρος”,  η οποία ζήτησε από την έντρομη 65χρονη, 40.000 ευρώ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κόρη της θα έμενε εκτός φυλακής. Παράλληλα της ζήτησε τη διεύθυνση του σπιτιού.

unsplash

Η 65χρονη σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μάζεψε όσα μετρητά μπορούσε, τα έβαλε μέσα σε μία νάιλον σακούλα και τα άφησε έξω από το σπίτι, προκειμένου να περάσουν να τα πάρουν “αστυνομικοί”, όπως τη διαβεβαίωσε η “δικηγόρος”.

Αυτό όμως δεν συνέβη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr δεν βρήκε το σπίτι και τότε, κατάλαβε ότι παρ’ ολίγον να πέσει θύμα απάτης και ενημέρωσε τις αρχές.

Κρήτη απάτη: Οδηγίες της ΕΛΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr