Λάρισα: Γιος απειλούσε τον πατέρα του με μαχαίρι – Φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και για το νόμο περί όπλων.

NEWSROOM
Λάρισα: Γιος απειλούσε τον πατέρα του με μαχαίρι – Φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Αντιμέτωπη με ένα άγριο επεισόδιο με ενδοοικογενειακή βία ήρθε, το απόγευμα της Παρασκευής, η Αστυνομία Λάρισας, όταν γιος απειλούσε τον πατέρα του με μαχαίρι.

Το επεισόδιο κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, σημειώθηκε μεταξύ πατέρα και του 45χρονου γιου του, εντός της οικίας τους στη συνοικία της Νεάπολης, όταν -υπό συνθήκες που ακόμα διερευνώνται από τις Αρχές- ο δεύτερος άρχισε να απειλεί με χρήση μαχαιριού τον πρώτο.

Η περιπέτεια της οικογένειας είχε αίσιο φινάλε, αφού μετά την έγκαιρη επέμβαση αστυνομικών το άτομο ακινητοποιήθηκε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δίχως να προκύψει κάποιος τραυματισμός.

Eurokinissi

Απειλούσε τον πατέρα του με μαχαίρι: Φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Ο γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και για το νόμο περί όπλων, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί για τις απαραίτητες εξετάσεις στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

  • Καλέστε το 100.
  • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
  • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
  • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
  • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr.

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr