Λάρισα: Στον Εισαγγελέα τρία άτομα για κλοπές από εκκλησίες – Δικογραφία για ακόμα 4 άτομα

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάρισα: Στον Εισαγγελέα τρία άτομα για κλοπές από εκκλησίες – Δικογραφία για ακόμα 4 άτομα pixabay

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται τρία άτομα που κατηγορούνται για κλοπές σε εκκλησίες στη Λάρισα

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, πρόκειται για πολυμελή σπείρα που δρούσε εδώ και μήνες στην περιοχή.

Οι Αρχές προχώρησαν ήδη σε τρεις συλλήψεις, ενός 25χρονου και δύο 19χρονων, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα ο ένας εξ’ αυτών ανήλικος. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Κλοπές σε εκκλησίες στη Λάρισα: Πως δρούσαν

Οι δράστες τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα λεηλατώντας ιερούς ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αλλά και των Τρικάλων και Θεσσαλονίκης, καθώς και επιχειρήσεις – καταστήματα στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων.

«Χτυπούσαν» πάντα απογευματινές και βραδινές ώρες παραβιάζοντας εκκλησίες απ’ όπου αφαιρούσαν είτε τα παγκάρια, είτε τις καμπάνες που τις πουλούσαν για σκραπ. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις οι… αθεόφοβοι αφαίρεσαν ακόμη και τα τάματα που είχαν κάνει πιστοί.

Οι δράστες φέρεται να έχουν διαπράξει τουλάχιστον 44 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων οι οχτώ σε απόπειρα. Εξ’ αυτών οι 36 κλοπές αφορούσαν εκκλησίες στην περιοχή της Λάρισας. Εκτιμάται πως το συνολικό όφελος ανέρχεται σε περισσότερες από 37.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ