Νέο περιστατικό με δάγκωμα οχιάς: Κινδύνευσε γυναίκα στον Βόλο – Την έσωσε η πεθερά της
Η 55χρονη μεταφέρθηκε στο "Αχιλλοπούλειο". Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει το δηλητηριώδες ερπετό.
Νέο περιστατικό με δάγκωμα οχιάς μετά την ερπετολόγο στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στον Βόλο.
Συγκεκριμένα μια 55χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της το απόγευμα της Δευτέρας, όταν τη δάγκωσε οχιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, αμέσως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο “Αχιλλοπούλειο” ενώ ο σύζυγός της ενημέρωσε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ και την Πυροσβεστική υπηρεσία, ώστε να εντοπίσει το φίδι.
Τελικά η μητέρα του άνδρα κατάφερε και έκλεισε το φίδι κάτω από ένα βαρέλι αφού προηγουμένως το χτύπησε. Όταν έφτασαν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι το φίδι ήταν οχιά και ήταν νεκρό.
Η 55χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.
Δάγκωμα οχιάς: Τι κάνουμε
Το βασικό που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δαγκώματος είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να πάμε αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο για να μας δοθεί αντίδοτο.
Είναι σημαντικό να κρατάμε ακίνητο όσο γίνεται το σημείο που μας δάγκωσε το φίδι και να αφαιρέσουμε τυχόν ύφασμα ή άλλο αντικείμενο που μπορεί να σφίγγει την περιοχή.
Δεν δένουμε το σημείο γιατί έτσι εμποδίζουμε την κυκλοφορία του αίματος με κίνδυνο να δημιουργηθούν θρόμβοι. Οι ειδικοί εξηγούν πως η εξάπλωση του δηλητηρίου γίνεται κυρίως μέσω της λέμφου επομένως η σφιχτή επίδεση που θα σταματούσε την κυκλοφορία του αίματος είναι ανώφελη.
Επιπλέον δίνουν τις εξής οδηγίες:
- Μην κόβετε ή σκίζετε το δέρμα – μη προσπαθείτε να ρουφήξετε το δηλητήριο. Όχι μόνο δεν ωφελεί σε τίποτα, αντιθέτως μάλιστα, επιδεινώνει την κατάσταση.
- Μην τοποθετείτε πάγο στην περιοχή του δήγματος.
- Μη δίνετε αλκοόλ στον ασθενή.
- Μη δίνετε παυσίπονα, (εκτός από παρακεταμόλη).
- Μη χρησιμοποιείτε συσκευές άντλησης δηλητηρίου. Έχει αποδειχθεί ότι δεν βοηθούν, αλλά ενδεχομένως και να επιδεινώνουν την κατάσταση τοπικά.
Στις σοβαρότερες περιπτώσεις, αν δεν επιφέρει τον θάνατο, το δάγκωμα της της οχιάς αφήνει μόνιμη ουλή στο σημείο, ή μπορεί να απαιτηθεί ακρωτηριασμός του μέλους. Μπορεί επίσης ο τραυματίας να είναι αλλεργικός στο δάγκωμα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα συμπτώματα υποχωρούν μετά την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και επέρχεται η πλήρης ίαση του ασθενούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: “Ήταν η κακιά στιγμή, μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε” – ΒΙΝΤΕΟ Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά σε σχολείο Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η 39χρονη ερπετολόγος που τη δάγκωσε δηλητηριώδες φίδι – ΒΙΝΤΕΟ Βόλος: 60χρονος απείλησε τον γαμπρό του ότι θα τον σκοτώσει – Δικάζεται αύριο Τετάρτη στο Αυτόφωρο Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα – Πώς και που θα κάνετε αίτηση – BINTEOΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr