Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

O Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσα από τα λόγια της συνηγόρου του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσα από τα λόγια της συνηγόρου του

Τη «φωνή» του Μιχ. Χριστοφοράκου, του ανθρώπου που ταυτίστηκε με την υπόθεση  Siemens αλλά απουσιάζει από το εδώλιο του δικαστηρίου, μετέφερε προ ημερών στο ακροατήριο η συνήγορός του Μαρίας Σαξιώνη, η οποία υπεραμύνθηκε την αθωότητα του πελάτη της.

  • Επανέλαβε όσα ο πελάτης της είχε πει το 2009 και το 2010 στη Γερμανία , ότι δηλαδή έδινε χορηγίες στα δυο μεγάλα κόμματα , αλλά ουδέποτε σε πολιτικούς και για αυτό ζήτησε την απαλλαγή του.
  • Για την πολυσυζητημένη μη εμφάνισή του στην Ελληνική Δικαιοσύνη είπε ότι ,όταν ταξίδεψε στη Γερμανία τον Μάιο του 2009 δεν είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. «Μοναδικό κριτήριο για τις κινήσεις του» , πρόσθεσε «ήταν το συμφέρον των παιδιών του. Η σύζυγός του ήταν τουρκικής καταγωγής και εκείνος είχε καταφέρει και είχε πάρει την επιμέλειά τους. Όταν είδε ότι η υπόθεση έπαιρνε πολιτικές διαστάσεις , επειδή τα παιδιά του τελείωναν τότε έμεινε στο εξωτερικό. Επιπλέον κρατήθηκε τέσσερις μήνες στις φυλακές του Σταντελχάιν μετά το αίτημα έκδοσης από την Ελληνική πλευρά…»
  • Για τα επίμαχα ημερολόγια  της πρώην γραμματέως του , Αικατερίνης Τσακάλου, τα χαρακτήρισε ως ανύπαρκτα, και  αναρωτήθηκε , αν η οποιαδήποτε αναφορά ονόματος από οποιονδήποτε , μπορεί να αποτελέσει  αντικείμενο ποινικού καταλογισμού.
  • Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στην αρχή του «ne bis in idem», ότι δηλαδή  οι ευρωπαίοι πολίτες δεν δικάζονται δυο φορές σε ευρωπαϊκές χώρες. Επέμεινε ότι έχει ήδη κριθεί  από τη Γερμανική Δικαιοσύνη και για αυτό δεν θα έπρεπε να δικαστεί εκ νέου στην Ελλάδα.
  • Για τον ΟΤΕ και την επίμαχη Σύμβαση 8002 ανέφερε  ότι ο Μ. Χριστοφοράκο δεν συμμετείχε στην υπογραφή της και δεν είχε ουσιαστικό ρόλο και στην υλοποίησή της. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις στον ΟΤΕ γίνονταν απευθείας με τη Γερμανία. Τόνισε ότι είχε γραπτή απαγόρευση να  ασχολείται με τον ΟΤΕ .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσωπικότητα του πελάτη της. Τον χαρακτήρισε ως αυτοδημιούργητο , έμεινε ορφανός από μικρός , είπε , έγινε διδάκτορας στον τομέα της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της   Καλσρούης  και ήρθε στην Ελλάδα αναπτύσσοντας την Siemens  Eλλάδος , επεκτείνοντας την στα Βαλκάνια και  είναι ιδιαίτερα περήφανος για τη δημιουργία του Κέντρου Παραγωγής Λογισμικού με πάνω από 500 εξειδικευμένους Έλληνες  επιστήμονες , που εκπαιδεύτηκαν στη Γερμανία  και επέστρεψαν  στη χώρα μας  ενώ βραβεύτηκαν  από τη Γερμανική πλευρά , αλλά και το Ελληνικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

  • Επικαλέστηκε και βούλευμα του ΟΣΕ , που απάλλαξε εμπλεκόμενο , λόγω μη εντοπισμού ζημιάς.

Κατέληξε με στίχο του Σεφέρη σε σχέση με τη  διαφθορά στη χώρα μας: «…Ανάγκη  να σωθεί το καράβι στη φουρτούνα , αλλά και ανάγκη να βρεθούμε  σώοι στην ακτή , όχι όμως κρατώντας στο χέρι τη ζυγαριά της αδικίας…»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ