Οι δικαστικοί που έφεραν τα “πάνω-κάτω” με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ράμμος, Αγγελάρας και Κεδίκογλου

Ποιοι είναι οι πρώην δικαστικοί που προσέφυγαν και οδήγησαν στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

NEWSROOM
Οι δικαστικοί που έφεραν τα “πάνω-κάτω” με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ράμμος, Αγγελάρας και Κεδίκογλου

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν πίσω από την προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον επανακαθορισμό των συντάξεων και την καταβολή αναδρομικών δεν ήταν μόνον η προσφυγή από τον πρώην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκο Αγγελάρα, αλλά στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου.

Αυτό αποκαλύπτεται σύμφωνα με το newsbreak.gr μετά την απόφαση με ευρύτατη πλειοψηφία (28 έναντι 3) από τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου χαρακτήρισαν μη νόμιμη και ακυρωτέα τη σιωπηρή άρνηση των αρχών σχετικά με την προσφυγή, που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο σχετικά με τον επανακανονισμό του συντάξιμου ποσού.

Μόνον, που όπως αναφέρεται δεν ήταν μόνος καθώς Ράμμος και Κεδίκογλου είχαν επίσης καταθέσει αντίστοιχες προσφυγές για το συγκεκριμένο θέμα.

Συντάξεις δικαστών: Τι προβλέπει η απόφαση του Δικαστηρίου

Σύμφωνα με την απόφαση οι συντάξεις των αποχωρήσαντων δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να ανέρχονται πάνω από 60% από τους εν ενεργεία συναδέλφους τους.

EUROKINISSI

Δηλαδή, εφαρμοστέες για τον καθορισμό του ύψους  των συντάξεων των πρώην  δικαστών, εισαγγελέων  και μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ)  είναι οι προϊσχύσασες διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (νόμος 4387/2016). Δηλαδή,  οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται  στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012, με άλλα λόγια προ του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί   πριν το νόμο 4093/2012.

Στην ίδια απόφαση ορίζεται πως το καταβλητέο ποσό της σύνταξης υπόκειται μόνο στις περικοπές και τις κρατήσεις που δεν αντίκεινται σε υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες, σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από το Μισθοδικείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται πως οι συντάξεις των δικαστών, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πρέπει να προσδιοριστούν σε επίπεδα πάνω του 60% των αποδοχών των ενεργεία συναδέλφων τους, όπως έχει αποφανθεί το Μισθοδικείο.

Σε κάθε περίπτωση το ύψος των συντάξεων των δικαστών θα καθοριστεί μεταξύ  του 70-80% των αποδοχών των εν ενεργεία συναδέλφων τους, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική κυβερνητική απόφαση, λόγω του μεγάλου κόστους επιβάρυνσης που θα υπάρξει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ