Π. Αλεξανδρής: “Κλειδί” οι Κοινές Ομάδες Έρευνας στην πάταξη διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ανθρώπων και λαθρεμπόριο ναρκωτικών
Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στη συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στην πολύτιμη εμπειρία της Ελλάδας που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια για την συμβολή των Κοινών Ομάδων Εργασίας (ΚΟΕ), ενός θεσμού που συμβάλλει στην πάταξη σοβαρών διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής.
Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής «η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει πολύτιμη εθνική εμπειρία στις κοινές ομάδες έρευνας, με τη συμμετοχή της χώρας από το 2019 έως το 2022 σε τουλάχιστον 8 ΚΟΕ. Η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα, όπου η αποτελεσματική συνεργασία των κρατών, που πλήττονται από το έγκλημα, αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος πάταξής του».
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης παρευρέθηκε στην ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast European Prosecutors Advisory Group- SEEPAG), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ο κ. Αλεξανδρής αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και τη συμβολή τους στην εξέλιξη των κοινών ομάδων έρευνας. Στο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εισαγγελείς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκαν στην πρακτική εφαρμογή και τα αποτελέσματα των κοινών ομάδων έρευνας, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.
Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEPAG) στην Αθήνα
Στην ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast European Prosecutors Advisory Group- SEEPAG), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής.
Ο κ. Πάνος Αλεξανδρής αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο και τη συμβολή τους στην εξέλιξη των κοινών ομάδων έρευνας. Τόνισε τη σημασία του θεσμού αυτού στην πάταξη σοβαρών διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας, η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει πολύτιμη εθνική εμπειρία στις κοινές ομάδες έρευνας, με τη συμμετοχή της χώρας από το 2019 έως το 2022 σε τουλάχιστον 8 ΚΟΕ. Η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα, όπου η αποτελεσματική συνεργασία των κρατών, που πλήττονται από το έγκλημα, αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος πάταξής του.
Στο συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Εισαγγελείς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκαν στην πρακτική εφαρμογή και τα αποτελέσματα των κοινών ομάδων έρευνας, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος «Shark» που είχε παραδοθεί νωρίτερα Έλ.Τζούλη για ΕΔΕ Αγίων Αναργύρων: “Επιλεκτική διοχέτευση στοιχείων”-“Θέλουν να αποδοθούν ευθύνες μόνο στους χαμηλόβαθμους” – ΒΙΝΤΕΟ Δολοφονική επίθεση στου Ρέντη: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της Θύρας 7 – BINTEO Σε αυστηρό “κλοιό” οι αστυνομικοί: Το Πειθαρχικό Δίκαιο εκσυγχρονίζεται 16 χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή – Τι προβλέπει το νέο Π.Δ. Τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από τον Εισαγγελέα κατά της απόφασης – Στο εδώλιο ξανά όλοι οι κατηγορούμενοιΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr