Παναγιώτης Πικραμμένος: “Έχουμε ανάγκη από δικαστές λειτουργούς κι όχι δημοσίους υπαλλήλους”

"Δεν μπορεί η οικονομία και η τεχνολογία να τρέχουν με χίλια και η Δικαιοσύνη με εκατό. Θα ξεπεραστεί από την πραγματικότητα"

NEWSROOM
Παναγιώτης Πικραμμένος: “Έχουμε ανάγκη από δικαστές λειτουργούς κι όχι δημοσίους υπαλλήλους”

Παναγιώτης Πικραμμένος: Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε βάθος στην δικαιοσύνη με μέτρα, όπως μεταξύ άλλων ο «δικαστικός Καλλικράτης» και η ουσιαστική αξιολόγηση των δικαστών, προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στην δικαιοσύνη.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στη δημοσιογράφο Ιωάννα Μάνδρου, ο κ. Πικραμμένος σημειώνει ότι «η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή νοοτροπίας.

«Έχουμε ανάγκη», επισημαίνει «από δικαστές οι οποίοι να είναι προσαρμοσμένοι στην σύγχρονη εποχή. Δεν θέλουμε δικαστές που να βλέπουν το λειτούργημα τους ως βιοποριστικό επάγγελμα, ούτε να έχουν την νοοτροπία του οιονεί δημοσίου υπαλλήλου. Έχουμε περιπτώσεις δικαστών», συμπληρώνει, «που εκδικάζουν 10 υποθέσεις, άλλοι που εκδικάζουν 100 ή Άλλη που καθυστερούν επί χρόνια την έκδοση αποφάσεων. Οι ανισότητες αυτές δεν μπορούν να είναι ανεκτές. Αποβαίνουν εις βάρος αυτών που δουλεύουν, του συστήματος και της κοινωνίας».

Παναγιώτης Πικραμμένος: Για τις καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης

Σε ό,τι αφορά τις παθογένειες και τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης σημειώνει πως «δεν μπορεί ένας συνταξιούχος ή ένας εργαζόμενος να περιμένει χρόνια την απόφαση για να πάρει αυτά που δικαιούται. Δεν μπορεί ένας επενδυτής ή ένας επιχειρηματίας να περιμένει μια υπόθεση για να λυθεί 10 χρόνια και να καταφεύγουν όλοι σε ρήτρες διαιτησίας».

Ο κ. Πικραμμένος, ο οποίος διετέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός στις δύσκολες συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης, απευθυνόμενος στους πρώην συνάδελφους του στο δικαστικό σώμα υπογραμμίζει πως «πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί η οικονομία και η τεχνολογία να τρέχουν με χίλια και η Δικαιοσύνη με εκατό. Θα ξεπεραστεί από την πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και οι επενδύσεις, κατηγορηματικά απαντά ότι « η βραδύτητα της δικαιοσύνης αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι «οι επενδύσεις κατευθύνονται όπου υπάρχει εμπιστοσύνη και ασφάλεια».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ